Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 17:25
Čas čítania 0:48
Richard Bonde

V Belgicku vybudovali špeciálnu lavičku na dojčenie. Má pomôcť ženám, ktoré sa hanbia dojčiť na verejnosti

V Belgicku vybudovali špeciálnu lavičku na dojčenie. Má pomôcť ženám, ktoré sa hanbia dojčiť na verejnosti
Zdroj: Pexels/Mart Production/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Autori nápadu dúfajú, že vďaka takýmto lavičkám z belgických ulíc zmiznú predsudky a zazeranie na dojčiace mamičky.

Napriek tomu, že dojčenie na verejnosti je v Belgicku čoraz menším problémom, stále sa nájde množstvo žien, ktoré túto prirodzenú biologickú činnosť považujú za tabu. Práve pre túto neistotu, ktorú vidia v kŕmení dojčiat materským mliekom, sa často stránia dlhého pobytu vonku.

Odporúčané
Taxikárovi odmietol zaplatiť 17 eur, tak ho viackrát udrel a ušiel. Polícia páchateľa už zadržala, hrozia mu až 3 roky za mrežami Taxikárovi odmietol zaplatiť 17 eur, tak ho viackrát udrel a ušiel. Polícia páchateľa už zadržala, hrozia mu až 3 roky za mrežami 28. júla 2021, 14:44

V meste Kortrijk sa s týmto problémom popasovali autori zaujímavého nápadu, ktorí dali v centre neďaleko trhoviska Grote Markt vybudovať špeciálnu lavičku pre dojčiace ženy. Vďaka nej sa môžu čerstvé matky zbaviť stresu a pohodlne a bez zábran nakŕmiť svoje poklady. O novinke informoval portál Brussels Times.

Domov
Zdieľať
Diskusia