Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2021, 21:17
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Testy bude treba v supermarketoch, straší Saková. Začnite radšej chrániť zdravie ľudí, reaguje ministerstvo

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Denisa Saková ako podpredsedníčka Hlasu-SD publikovala status, podľa ktorého bude do supermarketov treba test. Zavádza pritom.

„Vďaka vládnej koalícii do supermarketu iba s testom,“ napísala po schválení očkovacieho zákona počas víkendu podpredsedníčka strany Hlas-SD Denisa Saková v statuse na Facebooku. Jej príspevok však má jeden háčik – nie je pravdivý, informujú Aktuality.sk.

V schválenej novele zákona neexistuje časť, podľa ktorej by musel ktokoľvek do predajní ako supermarkety vstupovať len s negatívnym testom. Zákon iba vytvoril podmienky, na základe ktorých bude môcť hlavný hygienik vyhláškou upraviť, kde bude test v budúcnosti potrebný.

Denisa Saková
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Na vstup do základných obchodov testy nikdy nebude treba, zhodli sa počas víkendu predstavitelia vládnej koalície, avšak Denisa Saková si zákon vysvetlila po svojom. „Pani poslankyňa Saková nevie, o čom hovorí, alebo jednoducho klame,“ upozornil na jej status poslanec SaS Ondrej Dostál.

Domov
Zdieľať
Diskusia