Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júla 2021, 8:05
Čas čítania 0:31
Daniel Mikolášik

VIDEO: Rusovi sa na jeden nádych podarilo ponoriť až do hĺbky 131 metrov. Za necelých 5 minút zdolal svetový rekord

VIDEO: Rusovi sa na jeden nádych podarilo ponoriť až do hĺbky 131 metrov. Za necelých 5 minút zdolal svetový rekord
Zdroj: Unsplash/Jeremy Bishop/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAUJÍMAVOSTI SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Bez akéhokoľvek dýchacieho prístroja prekonal rekord v čase 4 minúty a 33 sekúnd.

Ruský potápač Alexej Molchanov vytvoril nový svetový rekord vo freedivingu na jeden nádych. Bez akéhokoľvek dýchacieho prístroja sa mu v čase 4 minúty a 33 sekúnd podarilo ponoriť až do 131-metrovej hĺbky v podmorskej diere Dean’s Blue Hole na Bahamách, píše portál Deeper Blue.

Išlo o súťažnú disciplínu s názvom konštantná hmotnosť (CWT), v rámci ktorej potápač zostupuje s použitím jednej alebo dvoch plutiev, pričom nesmie ťahať žiadne vodiace laná ani meniť použitú hmotnosť. Priebeh prekonávania rekordu zaznamenali aj vodné kamery. Po celý čas bol lanom zaistený o rovnú tyč, aby sa neodkláňal od smeru a ponáral sa rovno do hĺbky.

Rekord prekonal počas 4. dňa potápačskej súťaže Vertical Blue 2021. Okrem neho sa na súťaži zúčastnili aj ďalší potápači z celého sveta. Svetové rekordy v iných freedivingových disciplínach sa počas aktuálneho ročníka súťaže podarilo zdolať aj Francúzovi Arnaudovi Jeraldovi, Slovinke Alenke Artnikovej a Talianke Alessii Zecchiniovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia