Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2021, 10:43
Čas čítania 1:02
Ema Stanovská

Nezaočkovaní sa nebudú môcť stretnúť s pápežom Františkom, keď príde na Slovensko

NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Podujatie spojené s pápežskou návštevou bude mať kapacitu nad tisíc ľudí.

Na tohtoročné hromadné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka budú môcť prísť len zaočkovaní. Informoval o tom Denník N. Malo by ísť o veľké podujatia s kapacitou nad tisíc ľudí.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a arcibiskup Stanislav Zvolenský vyhlásili, že povolia účasť „vysoko nad rámec platných opatrení“. Podmienkou však bude plná zaočkovanosť účastníkov, teda taká istá, aká platí pri prekračovaní hraníc. „Týmto chceme dosiahnuť, aby návšteva Svätého Otca na Slovensku bola duchovným zážitkom pre čo najväčší počet ľudí.“

Jediný spôsob, ako umožniť účasť čo najviac ľuďom

Minister zdravotníctva vyhlásil, že sa „na Slovensko budú upierať zraky celého sveta. Preto vynaložíme maximálne úsilie, aby návštevníci svätých omší a ďalších podujatí naplno využili návštevu Svätého Otca a mohli v pokoji prežívať jeho slová povzbudenia“.

„Bolo nám komunikované, že z bezpečnostného hľadiska je to jediný reálny spôsob, ako počet účastníkov radikálne neobmedzovať,“ povedal arcibiskup Stanislav Zvolenský a ľudí poprosil, aby túto informáciu zobrali „v dobrom“, pretože umožní účasť čo najviac ľuďom. Ďalšie informácie by mali zverejniť v najbližších dňoch.

Odporúčané
Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku 14. septembra 2021, 21:47

S navrhnutým riešením súhlasí aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Je to spôsob, akým sa aj v zhoršenej pandemickej situácii bude môcť na bohoslužbách s pápežom zúčastniť čo najväčší počet ľudí. Nie je to populárne, ale je to jediné rozumné riešenie, ktoré môže dať ľuďom istotu stretnutia s pápežom Františkom počas jeho cesty na Slovensko,“ myslí si.

Pápež František príde na Slovensko na tri dni od 12. do 15. septembra. On sám je zaočkovaný od januára a veriacich vyzýva, aby tak spravili tiež. Navštíviť by mal Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín, kde bude slúžiť bohoslužby a stretávať sa s veriacimi.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia