Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2021, 19:26
Čas čítania 0:27
Richard Bonde

Popadané stromy a vytopené pivnice. Nedeľné búrky narobili paseku vo viacerých častiach Slovenska

NEWS POČASIE PRÍRODNÉ KATASTROFY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Búrky sa môžu vyskytnúť aj v najbližších dňoch.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na nedeľu výstrahu 1. stupňa pred búrkami a povodňami, okolo 15. hodiny ju zvýšil na druhý stupeň. Podľa ich predpovede mohla rýchlosť vetra dosahovať 70 až 110 kilometrov za hodinu.

Odporúčané
Hladina Dunaja môže stúpnuť o dva a pol metra, varujú meteorológovia Hladina Dunaja môže stúpnuť o dva a pol metra, varujú meteorológovia 18. júla 2021, 16:03

V mnohých častiach Slovenska boli búrky skutočne intenzívne. Obyvatelia viacerých území hlásia popadané stromy, výpadky elektrickej energie a zaplavené chodníky, cesty, domy či pivnice.

Najhoršiu situáciu hlásia obyvatelia okolia Banskej Bystrice. Podľa dostupných informácií tam padali krúpy a vietor dokonca ničil okrem stromov aj strechy. Jeden strom dokonca spadol aj na diaľnicu R1, ktorá bola nejaký čas neprejazdná.

Pre juhozápadné Slovensko vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu aj pred povodňami. Fotografie z viacerých miest z tejto oblasti ukazujú, že niektoré obce sú skutočne sčasti pod vodou.

Zaplavená ulica v Šamoríne.
Zaplavená ulica v Šamoríne. Zdroj: Facebook/Obyvatelia mesta Šamorín
Domov
Zdieľať
Diskusia