Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 9:45
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová TASR

Premiér Eduard Heger vyzýva políciu, aby zastavila agresívne útoky voči lekárom a vedcom

NEWS KORONAVÍRUS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Eduard Heger je znepokojený útokmi na odborníkov. Vyzýva políciu, aby konala.

Agresívni demonštranti napádajú odborníkov. Fyzicky aj slovne. Antivaxeri v poslednom čase protestovali pred domami lekárov Pavla Jarčušku a Vladimíra Krčméryho. Tieto útoky odsúdil aj premiér Eduard Heger. Vyzýva prokuratúru, aby v súvislosti s týmito agresormi dávala pozor. 

„Agresívne ataky na odborníkov sú hlboko neetické a považujem ich za neprípustné. Musím zároveň vyzvať prokuratúru a policajné zložky, aby pozorne sledovali tieto aktivity a dôrazne zasiahli v prípadoch, ak si to bude situácia vyžadovať,“ povedal premiér. Dodal, že aj keď s odborníkmi títo ľudia niekedy nesúhlasia, mali by ich rešpektovať. Pracujú totiž najmä v záujme ochrany zdravia a života obyvateľov Slovenska. 

K protestom sa vyjadril aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Povedal, že ich bude monitorovať polícia. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie požiadala demonštrantov, aby rešpektovali súkromie odborníkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia