Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 12:42
Čas čítania 0:38
Kamila Šebestová TASR

Bude vláda uhrádzať testy na nový koronavírus? Koaliční partneri sa stále nevedia dohodnúť

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Rokovania pokračujú, tému by mala koalícia uzavrieť až na budúci týždeň.

Vláda sa stále nedohodla na uhrádzaní testov. Koaliční partneri rokovali o tom, či by testy mali byť úplne hradené štátom alebo len za symbolickú cenu.

Podľa šéfa klubu OĽaNO padlo viacero návrhov, minister ich však ešte musí preveriť. Poslanci tvrdia, že testy budú dostupné, prioritné však je stále očkovanie

„Ministerstvo zdravotníctva prinesie ešte ďalšie prepočty a následne sa rozhodneme pre jeden zo spôsobov. Testami nedokážeme nahradiť benefit očkovania, preto budeme ďalej rozvíjať dôvody motivácie pre tých, ktorí sa dajú zaočkovať, ak im je zdravý rozum a zodpovednosť málo,“ povedal Juraj Šeliga zo strany Za ľudí.  

Premiér Heger minulý týždeň verejnosť informoval o tom, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský má pripraviť alternatívy uhrádzania testov na nový koronavírus. Záležitosť sa tak znovu odkladá, koaliční partneri sa z nejakého dôvodu nevedia dohodnúť. 

„Rokovania s ohľadom na testovanie na koaličnej úrovni naďalej pokračujú, aktuálne platí súčasný stav. Po prijatí finálneho záveru následne budeme komplexne informovať o všetkých detailoch,“ vysvetlila hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Odporúčané
Francúzsko zavádza povinné očkovanie v zdravotníckych zariadeniach, pritvrdzuje v boji proti pandémii Francúzsko zavádza povinné očkovanie v zdravotníckych zariadeniach, pritvrdzuje v boji proti pandémii 13. júla 2021, 9:42
Domov
Zdieľať
Diskusia