Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 17:52
Čas čítania 5:04
Adam Novosad

Ako sa z milionárskeho moderátora Jeremyho Clarksona stal farmár. Geniálna miniséria nestratila Lamborghini, hnoj ani humor

FILMY A SERIÁLY DOKUMENTÁRNE FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jeremy Clarkson vymenil volant drahého Lamborghini za volant drahého Lamborghini. V prvom prípade však išlo o superšport, v druhom o traktor.

Neschopák s odporom k manuálnej práci. Tak sa vždy Jeremy Clarkson profiloval v milovanej šou Top Gear, kde sa spoločne s Jamesom Mayom a Richardom Hammondom roky premávali na najrýchlejších autách v divokých destináciách po celom svete. 

Medzitým trio prešlo z britskej BBC do Amazonu, natočili zopár sérií šou Grand Tour na rovnaký námet ako Top Gear, ale pôvodné čaro sa zo vzájomného doberania akoby vytratilo. Fanúšikovia sa sťažovali, že moderátori majú dialógy príliš často tvrdo pripravené podľa scenára, vytratila sa spontánnosť a ani výzvy nie sú tým, čím bývali. 

Tentoraz to však vyzerá, akoby si Jeremy Clarkson pred prvou klapkou šnupol poriadnu dávku veselej látky, vytiahol vkladnú knižku s miliónmi libier, vymenil jedno Lamborghini za druhé Lamborghini a naobjednával si všetko to, o čom doteraz mohol počuť len z filmov. 

Clarkson's Farm
Zdroj: Amazon Originals

Geniálna palica na globálnu pandémiu?

Jeremy Clarkson preto ako notorický sťažovateľ vymyslel spôsob, ako prekabátiť globálnu pandémiu koronavírusu a namiesto testovania áut po celej planéte stráviť niekoľko mesiacov doma v Spojenom kráľovstve. Clarkson si v roku 2008  kúpil obrovskú farmu v oblasti Cotswolds nie príliš ďaleko od Oxfordu. 

Odporúčané
RECENZIA: Karlos je surovým aj vtipným portrétom českej MMA legendy. Divákov však rozdelí na dva tábory RECENZIA: Karlos je surovým aj vtipným portrétom českej MMA legendy. Divákov však rozdelí na dva tábory 25. januára 2024, 13:00

Moderátor sa netajil tým, že svoje peniaze míňa nielen na drahé autá vo svojej kolekcii, ale investuje do pozemkov či nehnuteľností. Až do konca roku 2019 sa mu však o obrovskú farmu v Anglicku starala partia šikovných farmárov, ktorí majú v malíčku spôsoby a techniky, ako pôdu pripraviť na výsadbu, obrábať ju a napokon plodiny pozbierať.

Amazon Originals
Zdroj: Amazon Originals

Zostarnuté trio už v Grand Tour strácalo chémiuJeremy Clarkson nemal o farmárčení ani potuchy, z čoho sa vykľul geniálny základ pre dokumentárnu, občas tragikomickú, ale najmä vynikajúcu minisériu od Amazonu. Clarkson je známy svojím typickým politicky nekorektným humorom a fanúšikovia mu roky vraveli, že koniec koncov v Top Geare ani Grand Tour až tak nezáležalo na autách samotných, ale skôr na chémii medzi moderátormi. 

Keď sa postupom času chémia začala vytrácať alebo minimálne stagnovať a scenáristi museli pracovať na plné obrátky, spoločne s pandémiou dostali moderátori a Amazon nápad, ako vyrobiť kvalitnú televíznu produkciu a zároveň nesiliť zostarnutých moderátorov cestami na Madagaskar či Reunion ako v poslednom špeciáli Grand Tour. 

Na druhej strane netreba sa oberať o ilúzie, pretože niekoľko dní v bojových podmienkach na exotickom ostrove ako Madagaskar možno ani neboli také náročné ako zvládnuť obhospodarovať 42 väčších aj menších polí, na ktorých treba posadiť potrebné plodiny v ohraničenom čase, bojovať s pokazenou technikou a najmä s počasím, ktoré si občas robí, čo len chce.

Clarkson's Farm
Zdroj: Amazon Originals

Detsky naivný, ale stále politicky nekorektný Clarkson

Domov
Zdieľať
Diskusia