Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júla 2021, 22:42
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Táto kalkulačka ti vraj vypočíta, kedy zomrieš

NEWS SMRŤ
Uložiť Uložené

Kanadský vynález je určený najmä pre rodiny so staršími blízkymi, ktorí si chcú vypočítať, koľko rokov života im ešte zostáva.

Kanadskí vedci vynašli morbídnu, no praktickú pomôcku. Ide o kalkulačku, ktorá pomáha starším ľuďom určiť, koľko rokov života ešte majú. Čas smrti vypočíta na základe zdravotného stavu. Jej tvorcovia štyri roky skúmali viac ako 490-tisíc seniorov. Na základe ich údajov potom vyhotovili kalkulačku. Skúsili sme ju na vlastnej koži. Ak si trúfaš na výpočet času smrti, nájdeš ju tu

Na začiatku si zvolíš, pre koho výpočet potrebuješ. Kalkulačka ťa upozorní na to, že sa sústreďuje na ľudí, ktorí pravdepodobne zomrú do piatich rokov. Netreba mať teda privysoké očakávania. Zároveň je určená pre ľudí, ktorí už vyžadujú každodennú starostlivosť. 

kalkulačka, smrť
Zdroj: Respect

Počas vypĺňania ti začne kalkulačka napravo ukazovať, aký krehký je na základe zadaných údajov zdravotný stav daného človeka. V našom prípade sme zvolili výpočet pre 80-ročného človeka bez vážnych ochorení. Kalkulačka nám teda ukazuje, že jeho zdravotný stav nie je veľmi krehký.

smrť
Zdroj: Respect

Následne sme museli uviesť, či bol senior v posledných mesiacoch hospitalizovaný alebo mal problémy s dýchaním, príjmom potravy alebo dehydratáciou. Jednou z kategórií bola aj mentálna stránka seniora. Následne nám kalkulačka vypočítala výsledok. 

smrť
Zdroj: Respect

Náš výsledok bol optimistický. Kalkulačka nám ukázala, že senior bude žiť viac než päť rokov

Odporúčané
Mladého gaya dobilo na smrť 12 mužov pred klubom. Jeho vražda vyhnala do ulíc tisíce nahnevaných Španielov Mladého gaya dobilo na smrť 12 mužov pred klubom. Jeho vražda vyhnala do ulíc tisíce nahnevaných Španielov 7. júla 2021, 9:46
Domov
Zdieľať
Diskusia