Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 14:21
Čas čítania 1:46
Tímea Krauszová

Matovič sa prihlásil na vakcínu Sputnik V. V koaličnom spore sa zastal Kollára a opäť útočil na SaS

NEWS IGOR MATOVIČ OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič v piatok tiež zvolal tlačovú besedu.

„Je dobré sa očkovať,“ povedal na úvod tlačovky Igor Matovič, ktorý očkovanie považuje za kľúčovú vec pri ochrane zdravia a života. Tvrdí, že berie do úvahy aj názory ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať, neveria, že sa ich covid bude niekedy týkať, alebo očkovacím látkam nedôverujú.

„Keď vieme, že sa na nás valí cunami delta variantu, ktorý už prepukol vo viacerých krajinách v Európe, musíme urobiť aj nemožné, aby sa čím viac ľudí zaočkovalo,“ argumentoval a opäť si na tlačovej besede pomohol aj grafom.

Odporúčané
Sulík: Zaočkovaní ľudia by mali byť zvýhodnení. Sme rodina podľahlo antivaxerom Sulík: Zaočkovaní ľudia by mali byť zvýhodnení. Sme rodina podľahlo antivaxerom 2. júla 2021, 12:53

Peniazmi k lepšej zaočkovanosti

Zobrazoval vývoj nových pozitívnych prípadov koronavírusu v Portugalsku či vo Veľkej Británii a ilustroval tak extrémne rýchly nárast prípadov práve vzhľadom na variant delta, ktorý je infekčnejší.

Zároveň ide o krajiny, v ktorých je miera zaočkovanosti vyššia ako na Slovensku (vo Veľkej Británii je ohrozená skupina zaočkovaná na 90 %, na Slovensku je to skoro 45 %). „Je len otázka času, kedy bude delta variant u nás dominantný,“ dodal minister Matovič.

Sám je pritom dlhodobo terčom kritiky za to, že sa doteraz nedal zaočkovať. Aktuálne povedal, že sa stihol prihlásiť na očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V. Kedy mu príde termín, zatiaľ nevie. „Bolo by to vadné, keby som sa zaregistroval a potom nezaočkoval,“ povedal Matovič. 

Na otázku, prečo doteraz váhal s očkovaním, odpovedal, že sa chcel dať zaočkovať naraz s dcérou. Tá však neregistrovanú ruskú vakcínu dostať nemôže.

Domov
Zdieľať
Diskusia