Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 12:53
Čas čítania 1:59
Tímea Krauszová

Sulík: Zaočkovaní ľudia by mali byť zvýhodnení. Sme rodina podľahlo antivaxerom

NEWS RICHARD SULÍK VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Podľa strany SaS by zaočkovaní ľudia mali byť úplne bez obmedzení.

„Zaočkovaní ľudia by mali byť zvýhodnení,“ povedal v piatok predseda strany a minister hospodárstva Richard Sulík. Na tlačovej besede reagoval na aktuálny rozbroj v koalícii, ktorý vznikol okolo zákona o výhodách pre zaočkovaných. Zákon zablokovalo hnutie Sme rodina, pretože vraj diskriminuje a rozdeľuje ľudí na dve skupiny.

V tomto kontexte Sulík hovorí, že hnutie Sme rodina sa na poslednú chvíľu rozhodlo konať inak, než ako sa v koalícii dohodli, a zablokovalo návrh ministra zdravotníctva o používaní green pasov v rámci krajiny. SaS tvrdí, že Kollár podľahol tlaku antivaxerov a komentárom na sociálnych sieťach. Podľa Sulíka vraj v hnutí nepochopili, o čo v návrhu skutočne ide.

Sulík aj Kollár sa zhodujú na tom, že nechcú povinné očkovanie proti covidu. Ich názory sa však rozchádzajú pri implementácii pozitívnej motivácie k očkovaniu: SaS chce pre očkovaných výhody, Sme rodina v tom vidí neférovosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia