Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júla 2021, 12:36
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Sme rodina je proti vládnemu návrhu zákona, ktorý ľudí výhodami motivuje k očkovaniu

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Politická strana Sme rodina ostro vystúpila voči vládnemu návrhu zákona, ktorým chcel štát motivovať k očkovaniu výhodami.

Vládnemu návrhu, ktorý by podmieňoval vstup na hromadné podujatia či do rôznych prevádzkových priestorov očkovaním alebo spoplatneným testom, zrejme urobí škrt cez rozpočet politická strana Sme rodina.

Vláda svoj návrh predložila do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní, avšak napriek tomu, že strana Sme rodina je súčasťou vládnej koalície a jej ministri sa zúčastnili na rokovaní, kde materiál schválili, v parlamente teraz za zákon odmietajú hlasovať.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

„Myslíme si, že očkovanie proti ochoreniu covid-19 musí zostať na dobrovoľnej báze a každý sa preň musí rozhodnúť slobodne,“ uvádza Sme rodina vo svojom stanovisku na sociálnej sieti.

 

„Na ľudí, ktorí sa dať zaočkovať nechcú, nemôžeme vyvíjať nátlak v podobe neustálej povinnosti preukazovania sa testami, ktorých vykonanie je spoplatnené, alebo ich znevýhodňovať inými spôsobmi, ktoré rozdeľujú spoločnosť,“ argumentuje strana. Za vládny návrh preto jej poslanci neplánujú hlasovať, práve naopak, v parlamente vraj budú hlasovať proti nemu.

Domov
Zdieľať
Diskusia