Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2021, 15:13
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Na proteste v Bratislave hádzal do policajtov dlažbové kocky a kamene. Odsúdili ho na 5 rokov

ZAUJÍMAVOSTI PROTEST
Uložiť Uložené

Rozhodnutie súdu je právoplatné.

Protivládne protesty zo 17. októbra konajúce sa počas núdzového stavu majú právnu dohru. Český občan Pavel Ružička, ktorý do policajtov hádzal kamene a dlažbové kocky, dostal 5-ročný trest odňatia slobody. Informáciu potvrdil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Pri jeho treste vraj mohla zavážiť skutočnosť, že už bol v minulosti súdne trestaný. Proti rozhodnutiu sa Pavel Ružička ani prokurátor neodvolali. S 5-ročným väzením pritom odsúdený muž odišiel ešte pomerne ľahko, pretože mu hrozil 12- až 25-ročný trest či doživotie.

Odporúčané
Polícia obvinila Martina z Popradu a Pavla z Česka z útoku na policajtov počas sobotňajšieho protestu. Hrozí im až 25 rokov Polícia obvinila Martina z Popradu a Pavla z Česka z útoku na policajtov počas sobotňajšieho protestu. Hrozí im až 25 rokov 20. októbra 2020, 9:31

Na verejného činiteľa totiž zaútočil v období, keď vláda na Slovensku z dôvodu pandémie koronavírusu zaviedla núdzový stav. Kamene a dlažbové kocky spoločne s Pavlom Ružičkom údajne hádzal aj Martin J., ktorého súd prepustil na slobodu.

„Hodené predmety opakovane zasiahli policajtov do prilby na hlave, hrude a viacerých miest na tele. Muži sa tohto konania dopustili za krízovej situácie – núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády SR. Policajti mužov obmedzili na osobnej slobode v priebehu uvedeného zhromaždenia a eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ informovala o ich skutkoch z minulého roka polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia