Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 15:34
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Volkswagen Polo GTI je po dôkladnom facelifte modernejší a výkonnejší

Volkswagen Polo GTI je po dôkladnom facelifte modernejší a výkonnejší
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Aj po modernizácii ostáva najvýkonnejšie Polo verné motoru 2.0 TSI.

Pravdepodobne ti neuniklo, že Volkswagen v apríli modernizoval svoje Polo, ktoré v rámci faceliftu dostalo modernejšiu techniku a vynovené estetické riešenia. Teraz prichádza na rad vrcholná verzia GTI s obdobnými vylepšeniami a decentné zlepšenie nastalo dokonca aj v prípade samotnej pohonnej jednotky. Tou je štvorvalcový agregát 2.0 TSI, s ktorým je Polo GTI ozdobou danej triedy.


Zatiaľ čo doposiaľ mal motor výkon rovných 200 koní, po novom 2-litrová jednotka disponuje silou 152 kW/207 koní a krútiacim momentom 320 Nm. Poháňané sú, samozrejme, naďalej výhradne predné kolesá, na ktoré posiela silu štandardne dodávaná 7-stupňová automatická prevodovka DSG.

Z 0 na 100 km/h dokáže novinka akcelerovať za 6,5 sekundy, maximálka je 240 km/h. Predná náprava je vybavená elektronickou uzávierkou diferenciálu, teda systémom XDS, GTI je pritom o 15 milimetrov nižšie k zemi, chýbať nemôže ani adaptívny podvozok s vo všeobecnosti tuhším naladením.

Volkswagen, Polo GTI,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia