Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2021, 13:16
Čas čítania 0:28
Viktor Kniš

Viac ako polovica Slovenska chce prísť na referendum o predčasných voľbách, ukázal prieskum

NEWS REFERENDUM O PREDČASNÝCH VOĽBÁCH
Uložiť Uložené

Prieskum Focusu pre TV Markíza ukázal, že viac ako 50 % Slovákov by sa určite, resp. skoro určite zúčastnilo na referende o predčasných voľbách.

Až tretina Slovákov odpovedala, že by sa určite zúčastnila na referende o predčasných voľbách, ktoré spoluorganizujú strany Smer a Hlas. Ďalších približne 20 % by sa zúčastnilo takmer určite. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Naživo v relácii Na Telo šéf agentúry Focus odhadol, že na základe historických dát by nadpolovičná účasť ako povinná podmienka pre úspešnosť referenda nebola splnená. Sociológ Martin Slosiarik odhaduje účasť v intervale od 27 do 33 %. 

V posledných mesiacoch vyzbierali iniciátori petície za referendum s pomocou Roberta Fica a Petra Pellegriniho približne 600-tisíc platných podpisov, ktoré odovzdali do Prezidentského paláca. Zuzana Čaputová sa s otázkou ústavnosti referenda obrátila na Ústavný súd, ktorý by o nej mal v dohľadnom čase rozhodnúť. 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia