Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2014, 19:29
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nový Battlefield Hardline predstavený!

TECH
Uložiť Uložené

EA nie je príliš nadšené. Cez Battlelog nedávno unikli informácie o novom Battlefielde z prostredia vojny medzi policajtmi a gangstermi a už tu máme aj 7-minútový gameplay trailer.

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Séria Battlefield má mnoho obdivovateľov, hráčov a fanúšikov, no vďaka BugBattlefieldu 3 a 4 sa rozrastá aj základňa hejterov či konštruktívnych kritikov, ktoré si DICE a EA (pri EA to však začalo pred mnohými rokmi) určite zaslúži. Úžasní a šikovní ľudia z DICE síce priviedli Battlefield: Bad Company 2, prelomovú a jedinečnú FPS strieľačku, ktorá je podľa mnohých doteraz najlepšia zo série či dokonca všetkých vojenských multiplayerov, no aj vďaka tomuto úspechu na nich začalo tlačiť EA. Nedokončené hry s množstvami chýb veru nepotešia žiadneho hráča a ešte predtým, než na štúdio DICE začnete znova nadávať, vedzte, že nový Battlefield s podtitulom Hardline vytvára štúdio Visceral Games (Dead Space).

Hardline bude takzvaným spin-offom vojenskej série, kedy sa dostaneme do tiel policajtov a zločincov, opustíme teda vojnové konflikty a presunieme sa do ulíc. Zdá sa, že po druhej svetovej, Vietname či moderných konfliktoch chcelo EA priniesť niečo iné, osobitú FPS strieľačku, k čomu využilo veľké meno Battlefieldu. Prečo aj nie? Úspešné meno obľúbenej série pomôže s predajom a celkovým hypeom, takže prestaňme byť naivní a nemyslime nelogicky. O čom teda vlastne bude nový Battlefield?

Nový Battlefield Hardline predstavený!


Ako som sa už zmienil, presunieme sa k boju medzi policajnými zložkami a zločincami, pričom v multiplayeri bude samozrejme možné hrať za obe frakcie. Singleplayer však má byť inovatívny, celkom nový a pre sériu BF istým krokom do neznámych vôd. Preberieme postavu Nicka Mendoaa, detektíva z Miami, ktorý má problém rozhodnúť sa, na ktorej strane zákona vlastne stojí. Jeho kolega ho raz totižto zatiahne do špinavej práce, kedy si nechajú niečo zo zhabaných peňazí, a tu sa začína naša cesta. Po celý čas rozprávania príbehu (údajne máme čakať niečo na spôsob seriálového postupu) budeme musieť či môcť spraviť množstvo rozhodnutí, či už triviálnych, menších či ťažko ovplyvniteľných celkový príbeh. Práve táto možnosť v hre má ponúknuť znovuhrateľnosť a zvýšiť tak interaktívnosť hráča na okolnosti v hre.

Nový Battlefield Hardline predstavený!
Nový Battlefield Hardline predstavený!


Čo sa týka multiplayeru, v hre budú dve frakcie a to policajti a zločinci, pričom bude opäť kladený obrovský dôraz na tímovú prácu, rovnako, ako tomu bolo v predchádzajúcich častiach. Na výber budeme mať hneď medzi 4 triedami postáv a to Enforcer, Mechanic, Operator a Professional.

Hra na začiatku ponúkne hneď 4 herné módy. Tým prvým je Heist, kedy sa lupiči budú snažiť prepadnúť banku a odniesť si odtiaľ svoju korisť, teda tučný balík peňazí. V tom im samozrejme bude brániť tím policajtov. V Bloodmoney budú hrať prim opäť peniaze, avšak sa o ne bude bojovať v otvorenejšom priestore s viacerými možnosťami. Malo by sa jednať o niečo podobné ako Conquest mód, akurát sa budú vlajky, v tomto prípade peniaze prenášať. Režim Rescue už napovedá zmysel hry samotným názvom. Policajti sa budú snažiť zachrániť rukojemníkov. Bližšie podrobnosti bohužiaľ nie sú známe. V neposlednom rade tu máme úplnú novinku v sérii a ňou je režim Hotwire. Tu dostaneme do rúk všemožné vozidlá a budeme sa naháňať. Miesto akčných prestreliek sa teda dostaneme do (možno aj filmových) bláznivých naháňačiek, kedy budú dôležité najmä rýchle reflexy a taktiež sa hodí, ak budete poznať mapu.

Nový Battlefield Hardline predstavený!


Novinkami v sérii ale budú aj zbrane, gadgety či vylepšenia. Napríklad detektív Mendosa bude mať k dispozícii technologicky vyspelý skener. Ďalej tu máme gadget, ktorý bude milovaný a zároveň nenávidený. Harpúnová puška totižto výrazne zmení situáciu na bojisku. Odteraz nebude problém zlikvidovať kempiaceho snipera na výškovej budove či v ťažko-prístupnom priestore. Samozrejme, bude mať aj úplne iné využitia, ako únik v prehustenej oblasti nepriateľov či drastickú zmenu na bojisku. Taktika hráčov Battlefieldu bude musieť prejsť výraznou zmenou. Keďže sa ale dostaneme do ulíc, môžeme zabudnúť na bojové helikoptéry, stíhačky či tanky. Miesto nich dostaneme motorky, rôzne druhy áut a prepravných či obrnených vozidiel. EA bude dbať aj na filmové scény, vylepšenú AI, ktorá je prezentovaná aj vo videu či kvalitnejšie animácie. Majte ale na pamäti, že leaknuté 7-minútové video je až pol roka staré! Majte teda na pamäti, že vývoj už dosť pokročil a pozeráte sa možno až na Pre-Alphu. Battlefield Hardline vyjde pravdepodobne niekedy v októbri na PS3, Xbox 360, PS4 a Xbox One. O PC platforme zatiaľ nič nevieme, nakoniec kopu informácií, videí a obrázkov dostaneme na blížiacej sa E3. Čo hovoríte na tento spin-off?

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!

Nový Battlefield Hardline predstavený!
Späť
Zdieľať
Diskusia