Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 14:30
Čas čítania 5:15
Kamila Šebestová

Archívny rozhovor s Milanom Lasicom: Keď chcete robiť komédiu, naučia vás, že musíte byť smiešny na pohľad. To sme neakceptovali

Archívny rozhovor s Milanom Lasicom: Keď chcete robiť komédiu, naučia vás, že musíte byť smiešny na pohľad. To sme neakceptovali
Zdroj: Youtube/TheNorique
REFRESHER MILAN LASICA
Uložiť Uložené

Milan Lasica sa spolu s Julom Satinským stal legendou pre niekoľko generácií. Možno preto, že komédiu robili s vážnosťou, ako v rozhovore prezrádza Milan Lasica. Prečítajte si jeden z posledných rozhovorov s geniálnym umelcom.

„K práci v 81 rokoch ma motivuje moja žena. Hovorí mi, že inak by som úplne schátral,“ hovorí na úvod nášho rozhovoru komediálny herec Milan Lasica. Okrem natáčania relácií Zlaté časy a Sedem sa venuje aj živým komediálnym vystúpeniam. V čase nášho rozhovoru je akurát po návrate z turné po Slovensku. 

Legenda humoru Milan Lasica sa nám zdôveril s tým, čo si myslí o súčasnej politike, stand-upistoch, memečkách na internete a prečo je dobré byť aktívny aj v pokročilejšom veku.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké bolo pre Milana Lasicu opäť hrať po období pandémie.
  • Prečo je rád, že neštudoval herectvo.
  • Čo si myslí o slovenských stand-upistoch. 
  • Či ho zaujímajú memečká na internete.
  • Koho volil a či je s touto stranou spokojný.

Ako si užívate uvoľňovanie opatrení? Boli ste už v galérii či v divadle?

Uvoľňovanie sa o mňa obtrelo. Boli sme vďaka nemu na zájazde v Prešove, Košiciach a Lučenci. Mali sme trému, či vôbec príde obecenstvo, pretože si lístky kúpilo ešte pred trištvrte rokom a náš zájazd sa niekoľkokrát odkladal. Nakoniec však všetko dobre dopadlo. Obecenstvo prišlo, bolo spokojné, cítili sme sa priam obrodene. Už veľmi dlho sme neboli v kontakte s publikom naživo. 

Mám také povolanie, že môžem v tomto pomerne vysokom veku hrať nielen divadlo, ale aj golf.

Počas natáčania relácií Sedem aj Zlaté časy ste nemohli byť veľmi v kontakte s publikom? 

Publikum tam bolo, no sedeli od seba vzdialení dva metre v rúškach. Snažili sa však vytvoriť takú atmosféru, akoby ich tam bolo veľa bez rúšok. Občas sa stalo, že hostia mali covid, takže relácia sa nemohla uskutočniť.

Odporúčané
Milan Lasica nahral pred smrťou tajný album. Nevedela o tom ani jeho rodina Milan Lasica nahral pred smrťou tajný album. Nevedela o tom ani jeho rodina 1. novembra 2023, 9:00

Žijete vo veľmi aktívnom tempe, natáčate relácie, cestujete. Nezastihli sme vás, lebo ste práve hrali golf. Čo vás motivuje?
Moja manželka, ktorá mi hovorí, že ak prestanem pracovať, tak úplne schátram. Asi má pravdu. Kým človek môže, mal by vyvíjať nejakú činnosť. Okrem toho mám také povolanie, že môžem v tomto pomerne vysokom veku hrať nielen divadlo, ale aj golf. Intenzívne sa mu venujem už dvadsať rokov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Serenaders’ Sisters (@serenaderssisters)

 Jediné, čo internet nedokáže, je kontakt tvorcov so svojím obecenstvom. Preto si myslím, že divadlo má stále šancu prežiť. 

Prejdime k humoru. V tomto období sa veľa klasických foriem zábavy a kultúry premiestňuje do online priestoru. Z ľudí, ktorí by sa v offline svete nepreslávili, sa stávajú influenceri. Internet im poskytol priestor. Máte pocit, že internetová doba nás v niečom mení? 

Domov
Zdieľať
Diskusia