Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021, 16:02
Čas čítania 1:14
Dominik Vetrák

Amazon kupuje MGM za 8,45 miliardy dolárov. Bude No Time To Die poslednou bondovkou, ktorú uvidíme v kinách?

Amazon kupuje MGM za 8,45 miliardy dolárov. Bude No Time To Die poslednou bondovkou, ktorú uvidíme v kinách?
Zdroj: MGM/Universal
FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO JAMES BOND NO TIME TO DIE
Uložiť Uložené

Amazon za MGM zaplatí viac ako Disney zaplatilo za Lucasfilm.

Amazon uskutoční svoju 2. najväčšiu akvizíciu v histórii, keď kúpi filmové a produkčné štúdio MGM (Metro-Goldwyn-Mayer, spoznáš ho vďaka slávnemu logu s levom) za neuveriteľných 8,45 miliardy dolárov. Najväčšou akvizíciou bola spoločnosť Whole Foods v roku 2017 za 13,7 miliardy dolárov.

Špekulovalo sa, že ak MGM pôjde pod Amazon, stane sa tak za oveľa lacnejší peniaz. Napríklad také Disney kúpilo Lucasfilm a ich značky ako Indiana Jones či Star Wars za 4 miliardy dolárov. O obchode detailnejšie informuje Variety.

Odporúčané
Recenzia: Army of the Dead Recenzia: Army of the Dead 22. mája 2021, 13:10

Amazon kúpil takmer 100-ročné hollywoodske štúdio MGM pre jeho portfólio slávnych filmov, seriálov a silných značiek. Amazon získa akvizíciou 17 000 seriálov a 4 000 filmov, ktoré postupne bude môcť zaraďovať do svojho katalógu streamovacej platformy Amazon Prime Video. MGM v súčasnosti chystá viacero zaujímavých snímok vrátane biografie House of Gucci od Ridleyho Scotta či film s Ryanom Goslingom.

Najviac nás však zrejme zaujíma situácia okolo Jamesa Bonda. MGM vlastní práva na značku spoločne s ďalšou produkčnou spoločnosťou Eon Productions, ktorú vedú Michael G. Wilson a Barbara Broccoli. Práve oni majú hlavné slovo v tom, ako sa filmy Jamesa Bonda distribuujú, kto v nich hrá a podobne. Bohužiaľ, nevieme, kto má na značku väčšie práva, a tak ani to, kto má pri rozhodovaní o jej budúcnosti silnejšie slovo.

Momentálne si nikto netrúfa odhadnúť, ako to dopadne. Je možné, že No Time To Die je poslednou bondovkou, ktorú uvidíme v kinách, takže ďalšie by premiérovali na Amazon Prime Video. Uvidíme, ako sa spoločnosti medzi sebou dohodnú. Prísť o Bonda v kinách by bolo veľmi bolestivé.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom Čo pozerať cez víkend? Herecký debut Conora McGregora, desivá kriminálka o brutálnej vražde mladej ženy aj klasika so Seagalom 30. marca 2024, 10:30

Hollywood sa v posledných rokoch mení závratným tempom. Súčasťou toho sú aj akvizície a spájanie štúdií. Disney kúpilo 20th Century Fox, AT&T spája Warner Media s Discovery, no a rastú aj streamovacie platformy, a to na úrovni, akú si nikto v minulosti nedokázal ani len predstaviť. Predaj štúdia MGM určite nie je poslednou akvizíciou, ktorej sa dočkáme.

Update: Producenti Jamesa Bonda tvrdia, že ich séria sa bude naďalej premiérovať v kinách.

Domov
Zdieľať
Diskusia