Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. júna 2021, 16:12
Čas čítania 4:38
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších filmov a seriálov na Netflixe, HBO a iných streamovacích platformách

10 najočakávanejších filmov a seriálov na Netflixe, HBO a iných streamovacích platformách
Zdroj: Netflix/Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY AMAZON PRIME VIDEO HBO NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

10 očakávaných programov, ktoré nás rozosmejú, ale aj vystrašia a možno i rozplačú.

Na rozdiel od kín je program streamingových platforiem často neznámy aj koncom aktuálneho mesiaca. A aj keď nájdeme top 10 zaujímavých filmov a seriálov, väčšinou sa stane, že z ničoho nič vystrelí nejaká väčšia novinka. 

K tomu sa konečne otvárajú kiná, takže ak človek chce vidieť všetko relevantné, musí do sledovania vložiť množstvo času. Aj preto ti to chceme uľahčiť, a tak sme vybrali 10 najatraktívnejších filmov a seriálov, ktoré premiérujú na streamingových platformách. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Černosi môžu hrať vymyslené postavy, aj keď boli pôvodne biele. Zmena farby pleti historickej osobnosti nám však prekáža KOMENTÁR: Černosi môžu hrať vymyslené postavy, aj keď boli pôvodne biele. Zmena farby pleti historickej osobnosti nám však prekáža 27. mája 2021, 12:32

Netflix

Sweet Tooth – 4. jún

Fantasy seriál, na ktorého výrobe sa produkčne podieľal aj Robert Downey Jr., nás zavedie do sveta, v ktorom sa začali rodiť deti skrížené so zvieratami. Nachádzame sa na Zemi, ale v postapokalyptickej atmosfére, keď ľudí so zvieracími časťami tela lovia bezcitní lovci. Jedným takýmto dieťaťom je aj Gus, ktorý má na hlave parohy.

Nájde si ochrancu s temnou minulosťou, no bez neho by zomrel. Idú mu totiž po krku lovci detí, ktorí veria, že hybridy spôsobujú zánik Zeme. Pravda je však taká, že sú výsledkom apokalypsy. Sweet Tooth nebude žiadna fantasy rozprávka pre deti. Ako už naznačuje trailer, dôjde aj na poriadnu dávku akcie. 

Awake – 9. jún

Jedného dňa na planéte prestane fungovať elektrina. Zastavia sa autá, nemocnice sú na pokraji zrútenia a svet ovládne chaos. To však nie je to najhoršie. Ľudia zisťujú, že z nejakého dôvodu nemôžu zaspať. Deň-dva dokážu vydržať, no čo sa s nimi začne diať po pár dňoch bez spánku? Zvýšená agresivita, halucinácie, psychické problémy...

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Hlavnú postavu stvárni Gina Rodriguez, ktorej rodina bude kľúčom k záchrane ľudstva. Jej dcéra je totiž jediný známy človek, ktorý dokáže spať. Nájdu vďaka nej liek pre ľudstvo, alebo ju šialenci budú chcieť obetovať Bohu v snahe o návrat predošlého sveta? Okrem zaujímavej a originálnej post-apo premisy ťa, samozrejme, čaká nejaká tá akcia a mysteriózne prvky. 

Lupin –  11. jún

Zlodej a podvodník Lupin sa vracia v druhej várke epizód o mužovi, ktorý síce porušuje zákony, no robí to s cieľom očistiť svoje meno a nájsť pravých zločincov hodných väzenia. Prvé diely zaznamenali na Netflixe obrovský úspech, a tak sa herec Omar Sy znovu vracia do honby za Pellegrinim. Ten však Lupinovi unesie syna, a tak sa hra zamotáva. Čo sa bude diať neskôr, ti prezradí ukážka nižšie. 

Wish Dragon – 11. jún

O tomto animáku sme pred príchodom prvého traileru takmer nepočuli. Po zverejnení prvých záberov sme však spozorneli a teraz sa už aj tešíme. Vyzerá to na slušnú zábavu s milým humorom, fajn postavami a kvalitnou animáciou. Dej hovorí o mladíkovi Dinovi, ktorý nájde mýtického draka.

Ten mu splní tri želania. Din okamžite myslí na dievča, s ktorým sa priatelil už od malička. Neskôr ich však osud rozdelil. Zaujímavé však je, že nepôjde o romantický film. Dinovi chýba najlepšia kamarátka a spriaznená duša. Nechce po drakovi, aby ju donútil zamilovať sa do Dina. Túži len po tom, aby spolu mohli znovu tráviť čas. 

Elite – 18. jún

Milovaný tínedžerský seriál Elite zo Španielska pokračuje 4. sériou. Už tradične sa môžeš tešiť na zábavu mladíkov, ktorá sa končí len nadránom a zvyčajne v opojení sexu a drog či alkoholu. V prvom rade sa však stále budú riešiť kriminálne prípady. K študentom sa v novej sérii pripoja ďalší nováčikovia, no a ako môžeš vidieť v traileri, poriadne prevetrajú vzťahy tvojich obľúbených postáv. 

Fatherhood – 18. jún

Kevin Hart v netypickej role. Namiesto vtipkovania a svojej tradičnej humornej pózy nám totiž zaútočí na city. Stane sa otcom novorodeniatka. Jeho dcéra a on prišli o matku a manželku v jednej osobe práve pri pôrode. Snímka zachytí rôzne fázy dospievania malého dievčatka. V prvom rade sa zameria na problémy a starosti, ktoré otec zažíva ako jediný rodič. 

Too Hot to Handle – 23. jún

Partia 10 nadržancov je späť. V 2. sérii populárnej reality šou uvidíme množstvo nových účinkujúcich, no hovorí sa, že sa vráti aj niekto z prvej série. Pravidlá ostávajú rovnaké ako naposledy. Tvorcovia 10 mladým, sexy ľuďom zakážu akúkoľvek sexuálnu aktivitu vrátane bozkávania sa a iných nežností. Každý takýto priestupok im totiž zníži výhru, ktorá na začiatku predstavuje 100-tisíc dolárov.

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

V závere šou tak môžu vyhrať 100-tisíc, ale aj nič – podľa toho, ako veľmi udržia svoje nadržané telá na uzde. Ak si videl prvú sériu, tak je ti jasné, že sa to skončí podobne aj tentoraz. Čaká nás množstvo sexu, erotiky a asi aj romantiky, takisto intríg a rôznych spoločenských aktivít, ktoré zabavia ako súťažiacich, tak diváka.

America: The Motion Picture – 30. jún

Pravdepodobne najočakávanejší netflixácky projekt júna ešte nemá ani upútavku. Snímka sa pozrie na americkú revolúciu fiktívnou optikou. Pôjde síce o animák, ale je nabitý hviezdami. Napríklad Channing Tatum stvárni Georgea Washingtona s bicepsom väčším ako tvoje stehná. Na jednom z obrázkov vidíme aj niečo, čo sa podobá na Robocopa, lietajúcu ženu či Indiána s odseknutou rukou.

Server Collider prvé obrázky opísal ako spojenie Avengers s Patriotom od Mela Gibsona, čo znie naozaj úžasne. Okrem Tatuma budeme vo filme počuť hlasy hercov ako Simon Pegg či Andy Samberg. Zaujmú aj tvorcovia. Režíruje výkonný producent skvelého animovaného seriálu Archer a producentsky sa na animáku podieľajú aj Phil Lord a Christopher Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse, Mitchells vs. Machines).

Fanúšikovia anime a animácie sa na Netflixe ešte dočkajú prvej série Godzilla: Singular Point, 5. série Seven Deadly Sins či filipínskeho seriálu Trese.

America: The Motion Picture
Zdroj: Netflix

HBO Max

In the Heights – 11. jún

Očakávaný muzikál od štúdia Warner Bros. a producenta Lina-Manuela Mirandu (Hamilton) bude pravdepodobne aj v slovenských kinách. Ak sa ho však nevieš dočkať, budeš si ho môcť pozrieť na HBO už 11. júna. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Dej sa zameria na časť New Yorku, kde žijú prevažne obyvatelia pôvodom z Dominikánskej republiky. Hlavnou postavou bude Usnavi de la Vega (Anthony Ramos), ktorý sníva o lepšom živote. 

Disney+

Loki – 9. jún

Po krátkej pauze sa vraciame do sveta Marvelu. Fanúšikovia Marvel Cinematic Universe (MCU) majú po slabom roku 2020 dôvod na radosť. Po seriáloch WandaVision, Falcon and the Winter Soldier a Loki dorazia aj ďalšie, ako Hawkeye, What If? či Ms. Marvel. Po 2 rokoch uvidíme aj nové celovečerné filmy. Už v lete sa to začne s Black Widow a do konca roka uvidíme aj Eternals, Schang-Chi a Spider-Man: No Way Home. 

Najbližšie máme seriál Loki, ktorý sa zameria na to, čo sa stalo s bohom z Asgardu po tom, čo si v Avengers: Endgame vzal Tesserect a premiestnil sa na neznáme miesto. Vytvoril tým vtedy odklon od reality a časového pásma, takže sa dá očakávať, že sa dočkáme zaujímavých dejových línií, možného cestovania časom či cestovania naprieč dimenziami.

Lokiho zatkne Time Variance Authority (TVA), spoločnosť zameraná na ochranu času. Spoja sa s ním, aby im pomohol napraviť škody, ktoré spôsobil. Seriál bude mať 6 epizód a okrem Toma Hiddlestona ako Lokiho uvidíme aj Owena Wilsona ako agenta TVA.

Bonus: Rick & Morty

Nové diely populárneho animovaného seriálu sa niekedy v budúcnosti zrejme dostanú na Netflix, dovtedy si ich však budeš môcť pozrieť len na Adult Swim alebo HBO Max/GO. Piata séria bude mať zrejme znova 10 epizód, ktoré sa začnú vysielať v týždenných intervaloch od 20. júna. V nich sa dočkáme epizódy parodujúcej seriál Voltron, ale aj paródie na Aquamana a iné popkultúrne odkazy. Samozrejmosťou sú nové, originálne sci-fi nápady, súboje s Rickovými klonmi a ďalšie šialenosti, ktoré ponúka len tento seriál. 

Domov
Zdieľať
Diskusia