Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021, 16:21
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Celá zmena loga nás stala príjemných 200 eur, chváli sa mladý Kaliňák na Facebooku. Poslanec z OĽaNO ho vysmial

NEWS ERIK KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Zmena grafickej identity strany Smer-SD baví Slovákov. Prišlo sa totiž na to, že ide o obyčajné logo z Pinterestu, Erik Kaliňák však tvrdí, že si práva na skopírovanie zaplatili.

Podpredseda Smeru Erik Kaliňák sa na Facebooku pochválil, že jeho strana za nové logo zaplatila len 200 eur. Sumu označil za „príjemnú“. Reagoval na vyjadrenie poslanca OĽaNO Andreja Stančíka, ktorý na svojej facebookovej stránke tvrdil, že opozičná strana logo ukradla.

Smer vo štvrtok ráno oznámil zmenu loga, v rámci ktorej šípku nahradila charakteristická ruža, akú mali sociálni demokrati v logu dlhé roky. Dôvodom je aj snaha odlíšiť sa od odídencov s Petrom Pellegrinim.

Netrvalo dlho a stránka Zomri zverejnila informáciu o tom, že Fico a spol. použili logo, ktoré je dostupné na obrázkovej sociálnej sieti Pinterest. Erik Kaliňák však trvá na tom, že strana má právo na použitie tejto grafickej identity, ktorú použili v skoro rovnakom formáte. Ide o logo zo šablóny v rámci služby Adobe Stock určenej pre grafikov, ktoré sa dá kúpiť za niekoľko desiatok eur. Zvyšné peniaze pravdepodobne zaplatili za zmenu písmen „ROSE“ a zvýraznenie červenej farby v symbole ruže. 

Odporúčané
V strane Za ľudí sa chystá výmena šéfky, Remišovú môže vystriedať Kolíková. Konflikt v strane graduje V strane Za ľudí sa chystá výmena šéfky, Remišovú môže vystriedať Kolíková. Konflikt v strane graduje 21. mája 2021, 14:24

Synovec bývalého ministra vnútra využil príležitosť, aby koaličnému poslancovi vrátil úder. „Je fakt trápne, že poslanec Národnej rady, ale hlavne mladý človek, ako je A. Stančík, nedokáže pochopiť, ako takéto jednoduché veci fungujú, a od pása klame a obviňuje nás z krádeže.

Chápem, že na tomto primitivizme sa dostal za stranu OĽaNO až do parlamentu, ale pokiaľ nechce svoju politickú kariéru predčasne zakončiť spolu s historickým znemožnením OĽaNO, navrhujem mu, aby sa sústredil na oveľa dôležitejšie témy trápiace občanov,“ napísal  Erik Kaliňák vo vysvetľujúcom statuse.  

Domov
Zdieľať
Diskusia