Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. mája 2021, 10:05
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Internet Explorer odchádza do zabudnutia. Microsoft oznámil, že legendárnemu prehliadaču ukončuje podporu

Internet Explorer odchádza do zabudnutia. Microsoft oznámil, že legendárnemu prehliadaču ukončuje podporu
Zdroj: Microsoft
TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

Spoločnosť Microsoft ukončí podporu svojho prehliadača budúci rok.

Internetový prehliadač Internet Explorer navždy končí. Spoločnosť Microsoft oznámila, že vývoj prehliadača, ktorý sa stal počas svojej existencie terčom množstva vtipov, oficiálne ukončí 15. júna budúceho roka.

Doteraz prehliadač viac-menej existoval kvôli spätnej kompatibilite so špecifickými aplikáciami, ktoré na ňom mohli byť v minulosti vyvinuté, ale Microsoft aktuálne plánuje ukončiť podporu prehliadača.

Odporúčané
Na rakúskej klinike pacientovi nechtiac amputovali pravú nohu namiesto postihnutej ľavej Na rakúskej klinike pacientovi nechtiac amputovali pravú nohu namiesto postihnutej ľavej 21. mája 2021, 9:11

Internet Explorer vznikol v roku 1995. Odvtedy si udržiaval dominantnú pozíciu na trhu najmä preto, že ho Microsoft automaticky inštaloval ako predvolený prehliadač v systéme Windows. Pred viac ako dekádou sa však začala objavovať silnejšia konkurencia, ktorá napokon Internet Explorer pohltila. Nad Operou aj Mozillou Firefox zvíťazil prehliadač Chrome od Googlu.

Microsoft
Zdroj: Microsoft

Microsoft svoj pôvodný prehliadač neustále aktualizoval, ale napokon ho v roku 2015 nahradil prehliadačom Microsoft Edge. Aj ten sa dočká zmien, pretože podpora pôvodného produktu rovnako zmizne a Microsoft Edge bude pokračovať výlučne ako vylepšená verzia, ktorá pracuje na systéme Chromium.

Naposledy sa Internet Explorer dočkal svojej aktualizácie s označením 11 v roku 2013, a tak v tejto verzii upadne do zabudnutia.

Microsoft najskôr v nasledujúcom roku pomaly zruší podporu v prehliadači pre bežné funkcie a doplnky, ako napríklad Microsoft 365, a v polovici júna budúceho roka už prehliadač nebude možné ani len spustiť a používateľa systém automaticky presmeruje na Microsoft Edge.

Domov
Zdieľať
Diskusia