Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 17:04
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Bitcoin dnes zažil katastrofálny prepad. Kryptomena len za jeden deň stratila 30 % hodnoty, Elon Musk tvrdí, že nepredáva

Bitcoin dnes zažil katastrofálny prepad. Kryptomena len za jeden deň stratila 30 % hodnoty, Elon Musk tvrdí, že nepredáva
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/volně k užití
NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Svet kryptomien sa dnes prebudil do dňa plného rapídnych poklesov.

Hodnota kryptomeny bitcoin sa dnes prepadla na polovicu hodnoty, ktorú mala v čase atakovania najvyššej ceny pred mesiacom. V polovici apríla sa bitcoin obchodoval za takmer 64-tisíc dolárov, ešte pred niekoľkými dňami to bolo takmer 60-tisíc, no dnes klesol na 30-tisíc dolárov. Neskôr sa postupne pozviechal na 35-tisíc.

Odporúčané
Nakúpil som kryptomeny a teraz som stratil vyše 30 % svojich peňazí. Slováci doplácajú na Elona Muska, Čínu aj paniku investorov Nakúpil som kryptomeny a teraz som stratil vyše 30 % svojich peňazí. Slováci doplácajú na Elona Muska, Čínu aj paniku investorov 19. mája 2021, 14:30

Peňaženky investorov zaplakali, pretože množstvo ľudí v panike svoje mince predávalo s domnienkou, že kryptomeny skončili a cena bitcoinu klesá smerom k nule.

Vo svete kryptomien je pritom extrémna volatilita bežným fenoménom, aj keď závratné poklesy o viac ako 20 či 30 percent za deň sa neobjavujú tak často.

Napriek značne napätým vzťahom medzi miliardárom Elonom Muskom a kryptomenovou komunitou však šéf Tesly svojich fanúšikov ubezpečil, že automobilka svoj bitcoin nepredáva. Na Twitteri napísal len krátky odkaz „Tesla má diamantové ruky“, pričom zobrazenie diamantu vedľa rúk sa na internete stalo symbolickým prejavom toho, že investor odmieta počas prepadu hodnoty svoje mince či akcie predať a naďalej ich drží.

Zatiaľ ťažko odhadovať, ako sa bitcoin spoločne s ostatnými kryptomenami vyrovná s prepadom, ktorý trvá už viac ako týždeň a dnes vyvrcholil jedným z najrýchlejších poklesov za posledné mesiace.

Viaceré kryptomenové burzy ako Coinbase či Binance hlásili výpadky, keď sa investori snažili buď svoje mince predávať, alebo, naopak, nakupovať za oveľa nižšie ceny ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia