Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2021, 12:43
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Bill Gates vraj odišiel z predstavenstva Microsoftu pre románik so zamestnankyňou

Bill Gates vraj odišiel z predstavenstva Microsoftu pre románik so zamestnankyňou
Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images
TECH BILL GATES
Uložiť Uložené

Oficiálne stanovisko bolo, že sa chce viac venovať filantropii.

Podľa Wall Street Journal odišiel Bill Gates z vedenia Microsoftu pre románik s jednou zo zamestnankýň. Odchod z predstavenstva oznámil minulý rok po 45 rokoch vo firme, a hoci podľa slov jeho hovorkyne sa chcel viac ponoriť do filantropie, z Microsoftu odišiel krátko po tom, čo sa prevalil jeho vzťah so zamestnankyňou.

Odišiel pre aféru?

Predstavenstvo firmy v roku 2019 preverovalo informácie od zamestnankyne Microsoftu, ktorá tvrdila, že s Gatesom roky spávala. Počas vyšetrovania dospeli k záveru, že by bolo najlepšie, keby z predstavenstva odišiel.

V tom čase bola iniciatíva #metoo v plnom prúde, Gates sa dištancoval od Jeffreyho Epsteina, ktorý sa pre škandál a napokon zatknutie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania sám pripravil o život.

Epstein bol prakticky centrálnou postavou v iniciatíve, mal na krku množstvo obvinení. Gates sa s ním v roku 2019 stretol v súvislosti so svojimi filantropickými projektmi, neskôr schôdzku verejne oľutoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia