Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 18:35
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová

Policajti museli rozháňať tisíce nespútaných Španielov v uliciach Barcelony. Oslavovali koniec zákazu vychádzania

Policajti museli rozháňať tisíce nespútaných Španielov v uliciach Barcelony. Oslavovali koniec zákazu vychádzania
Zdroj: Unsplash/John Arano/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Tento víkend to v Španielsku vyzeralo, že pandémia už neexistuje.

V Barcelone vyšlo tento víkend do ulíc vyše 9000 Španielov. Krajina potvrdila, že aj po lockdowne stále žije slávnym heslom „viva la fiesta“ alebo „nech žije párty“. Podobne ako na Slovensku, aj v Španielsku sa tento víkend tešili z ukončenia núdzového stavu. Veľa mladých ľudí sa tento víkend rozhodlo uvoľnenie opatrení poriadne osláviť.

V prvý víkend po zrušení núdzového stavu sa do barov vrhli tisíce mladých ľudí. Veľa z nich však nedodržiavalo bezpečnostné nariadenia a nedržali si od seba odstup. 

Nekontrolované skupiny ľudí musela rozháňať polícia. „Museli sme vyháňať ľudí z centra a takisto okolo 2000 ľudí z pláže. Niektorí z nich nedodržiavali pravidlá, no nikto nebol násilný,“ povedal podľa portálu Voa News vedúci mestskej hliadky.

Španieli sa pravdepodobne utrhli z reťaze pre dlhotrvajúci núdzový stav. Do mesta mohli vyraziť až po šiestich mesiacoch. Napriek zlepšeniu pandemickej situácie však v Španielsku stále platia bezpečnostné nariadenia. V Katalánsku sa bary aj reštaurácie zatvárajú o jedenástej, pri stoloch môžu sedieť maximálne štyria ľudia.

Domov
Zdieľať
Diskusia