Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2021, 14:27
Čas čítania 1:12
Kamila Šebestová

V otázke kolúznej väzby očakáva Jana Cigániková kompromis. V diskusnej relácii Na telo usmerňovala mužských kolegov

POLITIKA JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

O kolúznej väzbe naďalej prebieha napätá debata. O prípadnej zmene zákona, ktorý sa jej týka, sa pravdepodobne dozvieme budúci týždeň.

V parlamente sa minulý týždeň rokovalo o kolúznej väzbe. Strana Sme rodina prišla s návrhom na jej zmenu. V pléne padlo niekoľko emocionálnych vyjadrení Borisa Kollára, voči ktorým sa vymedzovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Tá totiž presadzuje vlastnú zmenu zákona. Koalícia sa dlhodobo nevie dohodnúť, mnohí hovoria o hrozbe ďalšej koaličnej krízy. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková však potvrdila, že sa už rysuje kompromis. 

Jeho detaily však ešte nie sú známe. Poslanec György Gyimesi z hnutia OĽaNO dodal, že poslanecký klub bude o téme diskutovať v pondelok. Zdôraznil, že sa musia zjednotiť, možno aj prostredníctvom voľného hlasovania. 

„Je to spor medzi Máriou Kolíkovou a Sme rodina. My by sme sa chceli od toho držať bokom,“ povedal György Gyimesi. Poslanec sa domnieva, že ak by sa posunul návrh poslankyne Sme rodina Petry Hajšelovej do druhého čítania, bol by dostatok času na to, aby ho upravili a dohodli sa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia