Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2021, 16:30
Čas čítania 1:37
Martin Mičuda

S elektrickými modelmi EQ značky Mercedes-Benz sa trhá vrece. Toto je predobraz rodinného vanu EQT

S elektrickými modelmi EQ značky Mercedes-Benz sa trhá vrece. Toto je predobraz rodinného vanu EQT
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Nástupca vanu Citan príde tentoraz aj v čisto elektrickej verzii.

EQA, EQB, EQC, EQS a EQV. To je už päť elektrických modelov z novej rodiny EQ, ktorú momentálne ponúka značka Mercedes-Benz. Aj napriek tomu, že ide o jedno z najväčších elektrických portfólií na trhu vôbec, automobilka zďaleka nezaháľa. Okrem toho, že už usilovne pracuje na elektromobiloch EQE, EQE SUV či EQS SUV, v uplynulých hodinách sme spoznali ďalšieho člena elektrickej rodinky – rodinný van EQT.

Označenie napovedá, že ide o elektrický derivát triedy T, tú však Mercedes-Benz v ponuke nemá. To sa čoskoro zmení, pretože už onedlho nám automobilka ukáže nástupcu modelu Citan. Ten vo svojej prvej generácii ako konštrukčný súrodenec modelu Renault Kangoo bohvieako neuspel, medzigeneračne preto dôjde k zmenám. Nová generácia príde ako vyslovene úžitkový Citan v rámci divízie Mercedes-Benz Vans, zatiaľ čo osobná verzia bude luxusnejšia a na trhu sa ukáže ako trieda T. No a práve EQT bude jej elektrickým derivátom.

Mercedes-Benz, EQT,
Zdroj: Daimler

Ten sa zatiaľ predstavuje v koncepčnej podobe, čo naznačujú niektoré riešenia: futuristicky tvarované svetlomety, zapustené kľučky či absencia miesta na EČV. Samotný tvar 4 945 milimetrov dlhej karosérie a jednotlivé dizajnové prvky však do väčšej miery už teraz reprezentujú sériový počin, ktorý sa v porovnaní s konceptom zmení naozaj už len v detailoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia