Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 21:12
Čas čítania 0:59
Kamila Šebestová

Tranzícia zmenila môj život, hovorí transrodový herec Elliot Page v relácii Oprah Winfrey

Tranzícia zmenila môj život, hovorí transrodový herec Elliot Page v relácii Oprah Winfrey
Zdroj: Netflix
NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

V prvom rozhovore po operácii otvorene hovorí o živote transrodového človeka v Amerike.

34-ročný transrodový herec Elliot Page si len nedávno prešiel tranzíciou. O svojej premene zo ženy na muža prvý raz otvorene rozprával pred kamerou v šou Oprah Winfrey The Oprah Conversation. V emocionálnom rozhovore sa Elliot zdôveril moderátorke s problémami v živote transrodového človeka.

„Chcel som ľuďom dať vedieť, ako veľmi mi tranzícia zmenila život. Chcel som, aby vedeli, že to nebola životná zmena len pre mňa, ale verím, že zachránila život mnohým ľuďom,“ povedal v rozhovore Oprah. 

„Rozprávam o tom aj preto, že momentálne prebieha útok na zdravotnú starostlivosť transrodových ľudí, dokonca aj napriek tomu, že už teraz sa k nej ťažko dostať," dodal hollywoodsky herec. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @elliotpage

Elliot Page tak reagoval na dianie v Texase. V tomto americkom štáte sa momentálne rozhoduje o tom, či sa transrodové deti budú môcť zúčastniť na športových aktivitách, ktoré korešpondujú s ich rodovou identitou. Znamenalo by to, že by transrodovým dievčatám zakázali robiť roztlieskavačky alebo hrať ženský futbal. To isté by platilo pre transrodových chlapcov, ktorí by sa na stredných školách nemohli pridať do chlapčenského tímu amerických futbalistov.

Podľa Elliota je zákon, ktorí sa niektorí texaskí poslanci usilujú presadiť, založený na klamstvách. 

„Ak to spravia, ak nedovolia transrodovým deťom robiť športy, tak deti budú umierať,“ povedal herec Oprah Winfrey. „Je to jednoducho tak.“ Narážal tým zrejme na vysoký počet samovrážd v transrodovej komunite. 

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu 22. apríla 2024, 12:30

„Niektorí ľudia jednoducho chcú, aby transrodová komunita zmizla,“ dodal Page. „Nechcú veriť, že vôbec existujeme – vlastne nechcú, aby sme existovali. Ich hlavná taktika je napádať transrodové deti.“

Pre transrodové deti má dôležitý odkaz: „Existujete, ste reálne a zaslúžite si byť milované.“ 

Odporúčané
Spolužiak na mňa kričal, že by ma mali vziať do Osvienčimu, hovorí 14-ročný transrodový chlapec Michael Spolužiak na mňa kričal, že by ma mali vziať do Osvienčimu, hovorí 14-ročný transrodový chlapec Michael 25. apríla 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia