Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 15:01
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Pri aktuálnom (ne)záujme môžeme o tri týždne zatvoriť očkovacie centrá, hovorí šéf NCZI

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Záujem o očkovanie je veľmi nízky.

Podľa šéfa Národného centra zdravotníckych informácií Róberta Suju sa na očkovanie na Slovensku neprihlási ani 1,8 milióna ľudí, teda ani približne tretina populácie. Aj s ohľadom na aktuálne dáta a počet ľudí v čakárni tak do troch, resp. štyroch týždňov zaočkujú na Slovensku každého, kto bude mať o vakcínu záujem. Potom by teoreticky mohli zavrieť všetky očkovacie centrá, pretože nebudú mať komu vakcíny pichnúť. 

Keď vo štvrtok oficiálne otvorili čakáreň pre ľudí od 16 rokov, podľa Suju sa prihlásilo približne 130-tisíc záujemcov. V čakárni je momentálne približne 260-tisíc záujemcov, ktorých s ohľadom na aktuálne kapacity dokážu všetkých zaočkovať za menej ako mesiac. 

Podľa šéfa NCZI sa nestala žiadna chyba, keď 16- a 17-ročným prišli SMS správy, že sa môžu dať zaočkovať vakcínou Pfizer. Postupovali podľa vyhlášky a nevidí v tom žiadne pochybenie. Suja kritizoval aj Igora Matoviča a jeho príspevok na Facebooku, ktorým minister financií dvíhal varovný prst nad ministrom zdravotníctva. Odporúča každému, aby si ho prečítal, a dúfa, že ho expremiér nevymaže, aby sa zachoval aj pre budúce generácie. 

Ak je podľa šéfa NCZI niekto ochotný cestovať cez polovicu Slovenska, termín na očkovanie môže získať veľmi rýchlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia