Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2021, 18:26
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Masívny únik z OnlyFans: Na internete sa objavili fotky 280 nahých modeliek

Masívny únik z OnlyFans: Na internete sa objavili fotky 280 nahých modeliek
Zdroj: Unsplash / wevibe
ZAUJÍMAVOSTI ONLYFANS
Uložiť Uložené

Spoločnosť z oblasti kybernetickej bezpečnosti kritizuje OnlyFans za ich nedostatočnú ochranu proti podobným únikom dát.

OnlyFans mal rozsiahly únik fotografií a videí, za ktoré si tvorcovia nechávajú platiť od svojich fanúšikov. V drvivej väčšine ide o sexuálny obsah a šteklivé fotky instagramových modeliek. Podľa portálu Bleeping Computer sa mal objaviť veľký súbor na Google Drive, ktorý obsahoval uniknutý obsah v podobe desiatok gigabajtov „súkromných“ príspevkov z OnlyFans.

Odporúčané
Nikdy by som za peniaze nemala sex, nerobím open legs... Vyspovedali sme Slovenky a Češky, ktoré si zarábajú obsahom na OnlyFans Nikdy by som za peniaze nemala sex, nerobím open legs... Vyspovedali sme Slovenky a Češky, ktoré si zarábajú obsahom na OnlyFans 17. januára 2021, 14:30

Zverejnený obsah patrí 279 poškodeným tvorcom. Hoci prípady, keď si niekto za „nahotinky“ zaplatí a obsah následne zdieľa na Reddite či iných sociálnych sieťach, nie sú ničím výnimočným, v tomto konkrétnom išlo o masívny únik dát – obsah bol zdieľaný vo veľkom a naraz.

Spoločnosť z oblasti kybernetickej bezpečnosti BackChannel odhalila súbory na hackerskom fóre. Zakladateľ firmy pre Bleeping Computer povedal, že súbor obsahoval množstvo priečinkov, pričom jeden z nich mal približne 10 GB. Koľko mal celkový disk, sa však len odhaduje, pretože jeho veľkosť je možné zistiť len pri stiahnutí všetkých súborov.

Podľa dátumu nahratia, obsah unikol ešte v októbri 2020. BackChannel sa domnieva, že za tým stojí viacero osôb vzhľadom na rozsiahlosť súboru a počet poškodených tvorcov. OnlyFans podľa nich nedisponujú dostatočnými bezpečnostnými prvkami. Z dôvodu porušenia autorských práv majú v pláne všetky súbory na disku nahlásiť.

OnlyFans
Zdroj: Instagram/JemWolfie
Domov
Zdieľať
Diskusia