Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2021, 10:35
Čas čítania 1:50
Marián Mauik Biel

Xiaomi Mi 11 Lite je najtenší mobil, ktorý navyše prekvapil prijateľnou cenou

Xiaomi Mi 11 Lite je najtenší mobil, ktorý navyše prekvapil prijateľnou cenou
Zdroj: Xiaomi
TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Mi 11 Ultra nie je jediná novinka od Xiaomi. Ponuku rozšírili aj o ľahký, tenký a stále dobre vybavený model. Tretia novinka – verzia Pro – zatiaľ na slovenský trh nepríde.

Po predstavení extrémneho Mi 11 Ultra, o ktorom sa všetko dočítaš tu, mal premiéru aj najdostupnejší Mi 11 Lite (a Mi 11 Lite 5G). Cieľovou skupinou majú byť mladší zákazníci a tí, ktorým záleží na kompaktnosti a dizajne, no výbava pre nich nie je úplne druhoradá.

Odporúčané
POCO predstavil najlepšie vybavený smartfón za menej ako 200 eur. Výbavou predbieha dvojnásobne drahších konkurentov POCO predstavil najlepšie vybavený smartfón za menej ako 200 eur. Výbavou predbieha dvojnásobne drahších konkurentov 22. marca 2021, 17:31

Hlavným znakom Mi 11 Lite je hrúbka len 6,8 mm. Ide teda o najtenší smartfón na trhu za posledné roky. Navyše s hmotnosťou len 159 gramov je aj jedným z najľahších vo svojej kategórii. Škoda, že aj verzii Lite sa nepodarilo vytvoriť odolnosť voči vode a prachu.

Xiaomi, Mi 11
Zdroj: Xiaomi

Displej s uhlopriečkou 6,55 palca je typu Amoled a podporuje 90 Hz obnovovaciu frekvenciu. Chráni ho Gorilla Glass 6 (Gorilla Glass 5 pri 4G verzii).

Ako prvý mobil je vybavený čerstvým čipom Snapdragon 780G. Vyrábaný je 5 nm technológiou a podľa prvých testov sa výkonnostne doťahuje na minuloročné vlajkové lode. 4G verzia Mi 11 Lite má vlaňajší Snapdragon 731G.

Domov
Zdieľať
Diskusia