Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2021, 11:34
Čas čítania 4:16
Marián Mauik Biel

Xiaomi Mi 11 Ultra je najextrémnejší smartfón súčasnosti. Alebo skôr profi fotoaparát s pripojeným mobilom

Xiaomi Mi 11 Ultra je najextrémnejší smartfón súčasnosti. Alebo skôr profi fotoaparát s pripojeným mobilom
Zdroj: Xiaomi
TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Nejde o lacný špás. Ale na druhej strane posunul takmer všetky parametre pred konkurentov od OnePlus, Samsungu aj Applu.

Spoločnosť Xiaomi mala veľkú prezentáciu, kde ukázala kompletnú rodinu modelov Mi 11 v rôznych verziách. Edícia Mi 11 Ultra je smartfón, na ktorý sa dá pozerať dvomi spôsobmi.

Odporúčané
OnePlus 9 a 9 Pro sú tu. Poznáme slovenské ceny OnePlus 9 a 9 Pro sú tu. Poznáme slovenské ceny 23. marca 2021, 16:07

Najprv ten krátky pre tých, ktorí sú skôr skeptickí. Xiaomi Mi 11 Ultra je nová vlajková loď, ktorá vzhľadom na cenu 1 231 eur pravdepodobne nebude masovým hitom. Má jemný displej, výkonný procesor a trojicu fotoaparátov, pri ktorých je malý sekundárny displej na selfie. Mal by veľmi dobre fotiť a disponuje aj veľmi rýchlym drôtovým i bezdrôtovým nabíjaním. Predávať sa začne koncom apríla. Ak ťa však smartfóny bavia a neberieš ich len ako spotrebný tovar, čítaj ďalej.  

Mi 11 Ultra, Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

No a teraz pre technologických nadšencov – z Xiaomi Mi 11 Ultra budú slintať ako malý chlapec pred výkladom cukrárne. Čínska značka natlačila do mobilu všetko, čo je dnes dostupné, niečo z toho ešte o level vylepšila a pridala pár drobností navyše. Dohromady je to unikát, ktorý má šancu vystreliť Xiaomi tam, kam sa zrazu dostal Huawei pri uvedení modelu P20 Pro pred tromi rokmi.

Dovtedy druhoradý hráč prekvapil tak, že si na neho začali dávať pozor aj ostrieľaní hráči. Lenže aj v dôsledku konfliktu s USA a ukončenia podpory služieb Googlu postupne klesajú. A práve na ich miesto sa dostáva Xiaomi, ktoré sa podľa viacerých analytikov v tomto roku môže stať svetovou dvojkou v predaji mobilov. Mi 11 Ultra sa určite nebude predávať v miliónoch kusov, avšak ukazuje, ako ďaleko zašla táto firma vo vývoji.

Mi 11 Ultra, Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Konečne odolnosť voči vode

Model Xiaomi Mi 11 Ultra je osadený 6,81-palcovým Amoled displejom so zaoblením zo všetkých štyroch strán. Má jemné rozlíšenie 3 200 x 1 440 bodov, zobrazuje 1,04 miliardy farieb, maximálny jas má rekordných 1 700 nitov a podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Chráni ho Gorilla Glass Victus a podľa všetkého ide o jemne vylepšenú obrazovku, ktorú Samsung použil pri svojom Galaxy S21 Ultra. Teda objektívne to najlepšie na trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia