Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Xiaomi.
24. novembra 2022, 11:30
Čas čítania 3:14
Sponzorovaný obsah

Nová vlajková loď od Xiaomi sľubuje 2 dni bežného používania bez potreby dobitia. Sto percent baterky máš späť za 19 minút

Nová vlajková loď od Xiaomi sľubuje 2 dni bežného používania bez potreby dobitia. Sto percent baterky máš späť za 19 minút
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár
TECH MOBILY XIAOMI
Uložiť Uložené

Nová vlajková loď sľubuje dlhú výdrž batérie a extrémne rýchle nabíjanie.

Xiaomi pri predstavení novej vlajkovej lode zo série 12T sľubovalo vyšší výkon, kvalitný fotoaparát či dlhú výdrž batérie. Pri smartfóne Xiaomi 12T Pro sa výrobca snaží ukázať, že nové vylepšenia oceníš najmä v praxi. Pri dlhých cestách vo vlaku alebo v lietadle si väčšina z nás skracuje čas streamovaním filmov a hudby. Pravdepodobne si sa už dostal do situácie, keď si uprostred sledovania zistil, že ti poriadne klesla kapacita batérie, a modlil si sa, aby ti vydržala do cieľa. 

Podobne to môže byť aj pri vytváraní postov na socials. Usporiadaš veci okolo seba, zapózuješ a pri výslednej fotke zistíš, že telefón tvoju snahu neocenil. Rozhodli sme sa ti ukázať, ako novinka Xiaomi 12T Pro zvládne výzvy moderného života. 

zisti viac o Xiaomi 12T Pro

Zapustíš korene do sedačky

Kvalitný binge watching seriálu sme vyskúšali aj na Xiaomi 12T Pro. Väčšina ľudí si pred cestou nezabudne dobiť mobil, preto sme sledovanie začali na 99 percentách. Prvá hodina streamovania seriálu nás stála 5 percent. Po niekoľkominútovej pauze na kávu sme pokračovali v streamovaní ďalšie dve a pol hodiny. Takmer nepretržité sledovanie jednej celej minisérie nás dostalo na 81 percent batérie. V praxi by to znamenalo pohodlný let z Viedne do Jordánska alebo Egypta bez toho, aby ti výrazne ubudli percentá batérie. Je to tým, že má telefón veľkú 5 000 mAh batéria.

xiaomi
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Pri binge watchingu určite oceníš, že sa ti telefón nebude prehrievať, pretože Xiaomi 12T Pro má vylepšený systém odvádzania tepla. Ten pozostáva z odparovacej komory, ktorú výrobca zväčšil o 65 percent, a pokrytie teplovzdorným materiálom (viacvrstvové grafitové dosky a film z nitridu bóru) zvýšil v porovnaní s predošlou generáciou telefónu o 125 percent.  

Model 12T Pro vyniká aj v extrémne rýchlom nabíjaní. Je vybavený 120 W HyperCharge nabíjaním, ktoré podľa výrobcu dobije 100 percent za 19 minút. Pribalená 120 W nabíjačka je väčšia a ťažšia, ako si zvyknutý, no vďaka tomu je doplnenie „šťavy“ otázkou niekoľkých minút. V našom prípade sme sa z 35 percent batérie dostali do plnej kapacity v priebehu 17 minút. Rýchlosť nabíjania však nie je konštantná: čím je telefón viac vybitý, tým rýchlejšie sa nabíja. V nastaveniach zároveň môžeš vypínať a zapínať maximálnu rýchlosť nabíjania. 

xiaomi
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Zapnutá obrazovka ti podľa merania výrobcu vydrží aspoň 13 hodín. Podľa toho, čo na mobile robíš, sa výsledok môže trocha líšiť. Tieto vylepšenia by ti v praxi mali zabezpečiť 2 dni bežného používania bez potreby dobitia. V našom prípade sme po dvoch dňoch používania popri práci dostali telefón na 35 percent batérie. Ak si počas rušného dňa zabudneš v noci dobiť mobil, nemusíš sa obávať, že si ho ráno nájdeš takmer vybitý. Po 20 hodinách nečinnosti nám klesla batéria iba o 7 percent. 

Technológia AdaptiveCharge sleduje tvoje nabíjacie návyky – napríklad či ho nechávaš celú noc na nabíjačke alebo si ho dobíjaš priebežne. Vďaka tomu môže táto inteligentná funkcia optimalizovať zdravie batérie, aby ti vydržala čo najdlhšie. 

Počas streamovania hudby a filmov oceníš nielen dlhú výdrž batérie, ale aj zvuk. O kvalitné ozvučenie sa postarajú prémiové reproduktory Harman Kardon a technológia Dolby Atmos. So Xiaomi 12T Pro sa nebudeš hanbiť púšťať si hudbu priamo z telefónu.  

xiaomi
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Tvoj hudobný zážitok doplní 6,67-palcový CrystalRes AMOLED displej s rozlíšením 2712 × 1220 pixelov s viac ako 68 miliónmi farieb. Displej je navrhnutý tak, aby vyvážil ostrosť, farebné detaily a energetickú účinnosť. Navyše je vybavený inteligentnou funkciou Adaptive Reading, ktorá znižuje množstvo vyžarovaného modrého svetla, aby si tvoje oči mohli oddýchnuť.

pozri si všetky parametre

Profesionálne vyzerajúce fotografie

Fotografia je v prípade Xiaomi 12T Pro kapitola sama osebe. Ak si dávaš záležať na estetickom feede na sociálnych sieťach, určite oceníš poriadnu kvalitu fotiek a videa. Dvesto megapixelov a pokročilé algoritmy ti zabezpečia ostré fotky plné detailov aj v tmavom prostredí. Vďaka rýchlosti zaostrenia sa ti podarí zachytiť pobehujúceho domáceho miláčika alebo kamošov na párty. Rozmazané fotky búdu so Xiaomi 12T Pro minulosťou. 

xiaomi
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Vysoké rozlíšenie 200 megapixelov má ešte jednu výhodu. Dokáže zachytiť obrovské množstvo detailov, čo ti zaručí bezstratový digitálny zoom. Oceníš, že aj tie najmenšie detaily zostanú zreteľné a ostré aj po priblížení. Napríklad ak máš peknú fotku, ale kazí ti ju náhodný okoloidúci, môžeš ho pokojne vyrezať. Zvyšok záberu nestratí svoju kvalitu ani v prípade, že potrebuješ vyrezať viac ako polovicu fotky.

K profesionálnemu vzhľadu tvojich fotiek prispeje objektív a veľkosť clony. V prípade Xiaomi 12T Pro je to f/1.69. Nechýba ani optická stabilizácia, pokročilé automatické zaostrovanie alebo podpora HDR. To platí aj pri tvorbe videí, tento smartfón podporuje rozlíšenie 8K.

všetky vylepšenia

K nadupaným funkciám potrebuješ aj poriadny výkon. Xiaomi 12T Pro je vybavený výkonnejším procesorom Snapdragon 8+ Gen 1, ktorý má zároveň oproti predošlej verzii nižšiu spotrebu energie.

Telefón Xiaomi 12TPro si môžeš kúpiť u oficiálnych predajcov. Výrobca pripravil tri farebné vyhotovenia – modré, čierne a strieborné. Na našom trhu je dostupný v čiernej a modrej v pamäťových variantoch 8 GB + 256 GB a 12 GB + 256 GB. Cena sa začína na 799 eurách.
Domov
Zdieľať
Diskusia