Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. marca 2021, 9:37
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Poznáme dátum, keď by sme podľa EÚ mali dosiahnuť kolektívnu imunitu. Sputnik V vraj nebude Európa potrebovať

NEWS OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Dosiahnutie kolektívnej imunity by mohlo byť spojené s oslavami Dňa dobytia Bastily.

Európska únia nepotrebuje vakcíny Sputnik V, aby do leta dosiahla kolektívnu imunitu proti koronavírusu. Európsky komisár Thierry Breton zodpovedajúci za vnútorný trh vo francúzskej televízii skonštatoval, že výroba vakcín sa zintenzívňuje, vďaka čomu by v apríli mohlo doraziť viac ako 100 miliónov dávok, uvádza Bloomberg.

Odporúčané
Rytmus naložil komičke Simone po tom, čo kritizovala Cibulkovú za jej výlet do exotiky. Vysmieva sa jej aj za postavu Rytmus naložil komičke Simone po tom, čo kritizovala Cibulkovú za jej výlet do exotiky. Vysmieva sa jej aj za postavu 21. marca 2021, 20:29

Najväčším cieľom je teraz zabezpečiť kolektívnu imunitu, čo znamená zaočkovať viac ako 70 percent dospelého obyvateľstva do začiatku leta. Breton poskytol vlastný odhad, podľa ktorého dosiahne Európa kolektívnu imunitu do 14. júla vďaka dávkam, ktoré prídu najmä v apríli, máji a júni.

Domov
Zdieľať
Diskusia