Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021, 10:30
Čas čítania 5:04
Dominik Vetrák

10 najväčších rozdielov medzi Justice League a Snyder Cut

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V čom všetkom sa Snyder Cut líši od kinoverzie Justice League?

Snyder Cut je vonku. Po viac než 3 rokoch od premiéry Justice League môžeme konečne zabudnúť na kinoverziu.

Režisér Zack Snyder, ktorý projekt opustil 6 mesiacov pred jeho premiérou a štúdio Warner Bros. ho nahradilo Jossom Whedonom, dostal šancu dokončiť svoju pôvodnú víziu. Výsledkom je 4-hodinový komiksový epos, ktorý je oveľa lepší než kinoverzia, o čom sme ťa už informovali v našej recenzii (prečítaj si ju tu). 

Joss Whedon si po odchode Snydera z postu režiséra natočil vlastné scény, prepísal príbeh a zmenil mnohé veci na žiadosť štúdia Warner Bros. Snyder Cut odkrýva, čo všetko vlastne noví tvorcovia zmenili, a tak sme sa rozhodli pozrieť na zúbok obom verziám a predstaviť ti 10 najväčších rozdielov medzi obomi filmami.

Odporúčané
WandaVision bol len začiatkom. Toto je 10 chystaných seriálov od Marvelu, ktoré si zamiluješ ešte viac WandaVision bol len začiatkom. Toto je 10 chystaných seriálov od Marvelu, ktoré si zamiluješ ešte viac 18. marca 2021, 14:30

1. Tón príbehu

Zack Snyder udáva tón svojmu filmu už od začiatku vo veľmi odlišnom štýle. Whedon začal Justice League so scénou, v ktorej Superman predstavuje nádej pre ľudstvo. Snyder film otvára smrťou Supermana a jeho bolestivými výkrikmi prebúdzajúcimi Mother Boxy signalizujúce príchod Darkseida. V Snyderovej verzii je celkovo oveľa menej humoru.

2. Steppenwolf a Darkseid

Veľkej zmeny sa dočkal aj záporák Steppenwolf. Vo Whedonovej verzii šlo o hlavného záporáka, ktorý túžil dobyť Zem. Divák tušil, že koná na základe Darkseidových rozkazov, no „big baddie“ sa v kinoverzii neukázal.

V Snyderovej verzii má Steppenwolf úplne iný (a lepší) dizajn a motiváciu pre to, čo robí. Zradil Darkseida a dobývanie planét je jedinou šancou, ako sa môže vrátiť na domovskú planétu Apokalips. 

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

3. Cyborg

Cyborgova minulosť a celý jeho charakterový oblúk boli terčom veľkej kritiky. Kinoverzia sa mu venovala len skratkovito a nevysvetlila nám veľa vecí vrátane jeho zrodu, pocitov, minulosti a vzťahov v rodine. Snyder to napráva a dáva Cyborgovi dostatočne veľa priestoru, aby sme jeho postavu pochopili lepšie. 

Snyder Cut Justice League
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

4. Flash a Iris

Nielen Cyborg dostal v Snyder Cute viac scén. Flasha spoznávame v kinoverzii v scéne, keď navštívi svojho otca vo väzení. V Snyder Cute ešte predtým vidíme skvelú scénu, kde zachráni dievča, ktoré mu padlo do oka. Volá sa Iris Westová a my už máme potvrdené, že sa objaví aj v sólovom filme Flasha. 

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
Domov
Zdieľať
Diskusia