Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2021, 8:44
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Diplomovka Borisa Kollára nie je plagiát, tvrdí polícia. Zastavila trestné stíhanie

Diplomovka Borisa Kollára nie je plagiát, tvrdí polícia. Zastavila trestné stíhanie
Zdroj: TASR - Michal Svítok
NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Polícia si nie je vedomá porušenia autorských práv, keďže mal Kollár od autora súhlas, ktorý bol aj verejne publikovaný.

Policajný vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie pre prečin porušovania autorského práva v prípade diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára. Skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci, píše sa v uznesení vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Skalici. TASR ho poskytol Vladimír Lauš, ktorý podával trestné oznámenie.

Odporúčané
Mal kontakty s mafiánmi, v rozhlasovej šou Fun rádia o sexe vystupoval ako odborný asistent Chlipnička. Kto je Boris Kollár? Mal kontakty s mafiánmi, v rozhlasovej šou Fun rádia o sexe vystupoval ako odborný asistent Chlipnička. Kto je Boris Kollár? 24. júna 2020, 14:16

Mal súhlas od pôvodného autora

„Uznesenie o zastavení konania bolo pánovi Kollárovi doručené. Uznesenie orgánov činných v trestnom konaní predseda rešpektuje a bližšie nekomentuje, zároveň si však nie je vedomý porušenia autorských práv, keďže mal od autora súhlas, ktorý bol aj verejne publikovaný,“ vyhlásila hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová.


Proti uzneseniu vyšetrovateľa z 9. marca je prípustná sťažnosť, nemusí tak ísť o konečné rozhodnutie. Polícia zatiaľ stanovisko k prípadu neposkytla.

Domov
Zdieľať
Diskusia