Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2021, 12:15
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Za ľudí a Matovič možno vyšachujú SaS. Ide o jeden z možných scenárov, o ktorom diskutujú na predsedníctve

POLITIKA IGOR MATOVIČ ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Strana Za ľudí momentálne diskutuje o možnostiach ukončenia vládnej krízy.

Dnes je už skoro definitívne, že SaS odchádza z vlády. Richard Sulík sa rozlúčil na poslednom rokovaní s ministrami a povedal, že sú pripravení s kolegami podať demisie. Ani to by však nemuselo znamenať definitívny koniec koalície, pretože je momentálne na stole nový scenár, o ktorom podľa zistení Denníka N rokujú na predsedníctve Za ľudí. 

Existuje totiž alternatíva, podľa ktorej najprv odíde z vlády Sloboda a solidarita, potom z premiérskeho kresla Igor Matovič a strana Za ľudí tým činom v koalícii zostane, pretože súčasný predseda vlády splní ich podmienku pre zotrvanie vo vláde. 

Odporúčané
Koniec Matoviča, Heger premiérom a odchod SaS z vlády. Takto má vraj vyzerať rozuzlenie vládnej krízy Koniec Matoviča, Heger premiérom a odchod SaS z vlády. Takto má vraj vyzerať rozuzlenie vládnej krízy 17. marca 2021, 20:20

Aj tento scenár však má podľa Denníka N diery a nemusí sa odohrať. Dôvodom je nejednotnosť klubu Veroniky Remišovej. Jedna časť nechce „podraziť SaS“, druhá si myslí, že koalícia by už nebola veľmi stabilná a nemala by dostatočnú rezervu pri hlasovaní v parlamente. Parlamentnú väčšinu si vláda Za ľudí, OĽaNO a Sme rodina pravdepodobne zachová aj v novom zložení. Otázne však je, koľko členov strany Za ľudí by nechcelo pokračovať v koalícii ani po demisii premiéra Matoviča. 

S podobnou informáciou prišla ešte včera TV Markíza, podľa ktorej je reálne, že sa po odchode Igora Matoviča stane premiérom súčasný minister financií a dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger. 

Domov
Zdieľať
Diskusia