Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 11:59
Čas čítania 1:26
Martin Mičuda

Kia začína novú éru elektromobility osobitným elektrickým portfóliom a úplne novým modelom EV6

Kia začína novú éru elektromobility osobitným elektrickým portfóliom a úplne novým modelom EV6
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.kiamedia.com/us/en/media/pressreleases/17207/kia-reveals-new-design-philosophy-and-full-images-of-ev6" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">kiamedia.com</a>
TECH KIA
Uložiť Uložené

Prvým modelom z novej elektrickej rodiny je crossover EV6.

Automobilka Kia po nedávnom odhalení nového loga ukazuje ďalšiu elektromobilovú ofenzívu – počas nasledujúcich piatich rokov kórejský výrobca hodlá predstaviť viac ako desať čisto elektrických vozidiel. Prvým z nich je práve odhalený crossover s názvom EV6.

Aj Kia teda vytvára osobitné elektrické modelové portfólio, ktorého spoločným znakom je označenie EV s príslušným číslom. Konkrétne EV6 reprezentuje stredne veľký crossover, ktorý to síce na prvý pohľad nedáva veľmi najavo, no veľkostne by sme ho mohli prirovnať k elektrickej Škode Enyaq. Technické dvojča Hyuindaia Ioniq 5 však zatiaľ neprezrádza podrobné parametre, pretože ku kompletnému odhaleniu má dôjsť až o niekoľko dní. Už teraz však oficiálne vieme, ako novinka vyzerá.

Kia, EV6,
Zdroj: Kia

Pre automobilku Kia vskutku netypické až futuristicky tvarované línie vznikli pod taktovkou troch dizajnérskych centier značky – v kórejskom Namyangu, nemeckom Frankfurte a kalifornskom Irvine. Čelná časť prišla o tradičnú masku, ktorú vystriedali minimalistické tvary a efektné full-LED svetlomety. Po stranách karosérie je vidieť zvýraznené blatníky či zapustené kľučky dverí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia