Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 12:31
Čas čítania 2:12
Martin Mičuda

Hyundai začína novú éru elektrickej mobility. IONIQ 5 klame telom a ponúka nevídanú techniku

Hyundai začína novú éru elektrickej mobility. IONIQ 5 klame telom a ponúka nevídanú techniku
Zdroj: Hyundai
TECH HYUNDAI
Uložiť Uložené

Futuristický dizajn, priestranný kokpit, výkon vyše 300 koní, dojazd 480 kilometrov a podpora až 350 kW nabíjania.

Automobilka Hyundai už niekoľko mesiacov avizovala, že svoj elektrický modelový rad Ioniq povýši chystanými novinkami na novú úroveň. Stalo sa tak v uplynulých hodinách, kedy predstavením modelu IONIQ 5 kórejský výrobca definuje novú filozofiu elektrickej mobility. Novinka s veľmi futuristickým nádychom totiž vnáša do portfólia nielen nový dizajnový jazyk, ale aj nemalý technologický pokrok.

Nový IONIQ 5 síce na prvý pohľad vystupuje ako kompaktný hatchback, v skutočnosti ide pozoruhodne veľký crossover – modulárna platforma E-GMP, ktorá je určená pre elektrické vozidlá zaručuje dlhý rázvor (rovné 3 metre!) a krátke previsy. Na dĺžku meria novinka až 4 635 a na šírku 1 890 milimetrov, vďaka čomu môžeme skutočne prehlásiť, že tento počin statočne klame telom. Nemalú úlohu v tom zohráva aj progresívny dizajn.

Hyundai, Ioniq 5,
Zdroj: https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-ioniq-5-redefines-electric-mobility-lifestyle/

Ten hlási inšpiráciu v modeli Pony, čo bol prvý sériovo vyrábaný automobil značky Hyundai. Veľmi čistý až minimalistický dizajn okoreňuje prísna grafika predných full-LED svetlometov a ostro tvarovaná maska. Po bokoch nájdeme zapustené kľučky dverí, do oka tak skôr padne výrazná diagonálna línia, ktorá opticky rozdeľuje plochu dverí. Ostré hrany neutíchajú ani vzadu, práve naopak, obdobnú členitosť ako na prednej maske nájdeme aj v zadných svetlách.

Domov
Zdieľať
Diskusia