Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 7:49
Čas čítania 1:26
Jakub Paulík

SaS aj Za ľudí chcú, aby premiér Matovič odstúpil, inak odídu z koalície

POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Vzťahy sú napäté a nemožno vylúčiť predčasné voľby.

Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík ešte pred víkendom avizoval, že v pondelok o 11.00 oznámi verejnosti stanovisko svojej strany k aktuálnej koaličnej kríze. Jej prvým následkom je piatková demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorú však chcel pôvodne premiér Igor Matovič podmieniť tým, že sa musí na Slovensku najprv začať očkovať vakcínou Sputnik V.

Na tomto sa ale koaliční lídri nedohodli. Po ďalšej kritike premiéra Matoviča voči koaličným partnerom Richard Sulík povedal, že rokovania sú znova na bode nula. V koalícii pritom mali podpísať memorandum o neútočení.

Vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová vo víkendovej relácii Na telo ozrejmila, že už má sporov medzi Sulíkom a Matovičom dosť. Vravela, že urobí všetko preto, aby zabránila predčasným voľbám, no ministra hospodárstva Sulíka a premiéra Matoviča vyzvala, aby odstúpili.

Domov
Zdieľať
Diskusia