Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2021, 19:53
Čas čítania 0:44
Lukáš Čelka

Smrť 38-ročnej učiteľky zrejme nemá priamy súvis s očkovaním, tvrdí ŠÚKL. Pokračuje však v skúmaní prípadu

NEWS ASTRAZENECA
Uložiť Uložené

Po získaní potrebných informácií celý prípad vyhodnotia a o výsledku budú transparentne informovať.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) dôsledne analyzuje každé podozrenie na nežiaduci účinok vakcín určených na prevenciu koronavírusu, obzvlášť ak ide o podozrenie na závažný nežiaduci účinok a úmrtie.

Hovorkyňa ústavu Magdaléna Jurkemíková, tvrdí, že pri stanovení toho, či ide o možnú súvislosť medzi vakcínou a nežiaducou reakciou, je potrebné vziať do úvahy celkový zdravotný stav očkovaného, iné užívané lieky a ďalšie faktory.

Odporúčané
Severná Kórea ignoruje snahy USA o nadviazanie komunikácie. Biden tvrdí, že Kim Čong-un je násilník Severná Kórea ignoruje snahy USA o nadviazanie komunikácie. Biden tvrdí, že Kim Čong-un je násilník 14. marca 2021, 16:31


Štátny ústav pokračuje v hodnotení kauzality v prípade úmrtia 38-ročnej ženy po očkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. „Na základe doteraz dostupných údajov nie je možné dať očkovanie a úmrtie do priameho súvisu,"  vyjadrila sa hovorkyňa s tým, že po získaní potrebných informácií prípad vyhodnotia a o výsledku budú transparentne informovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia