Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 12:36
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Za status s vulgárnou SMS bude premiér Matovič čeliť trestnému oznámeniu

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Konflikt medzi Radoslavom Baťom a Igorom Matovičom prerástol do trestnoprávnej roviny.

Predseda vlády Igor Matovič sa dostal do sporu s úradníkom ministerstva financií Radoslavom Baťom, ktorý je manželom šéfky ŠÚKL a bývalým poradcom prezidenta Andreja Kisku.

Baťo na svojom facebookovom profile v neverejnom statuse kritizoval dovezenie vakcíny Sputnik V z Ruska, čo Igor Matovič vytiahol na verejnosť a pridal do svojho statusu. Baťo mu vzápätí poslal SMS správu, v ktorej mu vulgárne vynadal za to, že v príspevku premiér spomenul jeho manželku. „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické ho**o. Rado Baťo,“ stálo v textovej správe.

Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného...

Posted by Rado Baťo on Wednesday, March 10, 2021


Konflikt vyvrcholil zverejnením údajného telefónneho čísla Igora Matoviča v statuse na profile Radoslava Baťa. Ten teraz oznámil, že na premiéra podal trestné oznámenie. Trestného činu sa podľa neho Matovič dopustil tým, že zverejnil obsah súkromnej textovej správy, ktorá bola určená výhradne pre oči adresáta, nie pre státisíce ľudí na Faceboku.

Odporúčané
Šašo Matovič nad Dunajom, vlečka hnoja pred úradom vlády. Bývalý minister školstva v noci protestoval Šašo Matovič nad Dunajom, vlečka hnoja pred úradom vlády. Bývalý minister školstva v noci protestoval 10. marca 2021, 10:39

„Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy podľa § 377 Trestného zákona,“ vysvetlil Baťo na sociálnej sieti. Prisľúbil, že prostredníctvom svojho profilu bude o vývoji trestného oznámenia pravidelne informovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia