Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 11:43
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

Vláda posunula pravidelné stredajšie rokovanie v najťažších časoch, riešiť mala aj povinnú štátnu karanténu

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Naposledy vláda zasadala 3. marca, keď sa rozbehla obrovská koaličná kríza. Opätovne zasadne až 11. marca, a to napriek tomu, že na Slovensku zúri pandémia a denne zomrie na covid-19 100 ľudí.

Vláda Igora Matoviča zasadala za posledných takmer 12 mesiacov 83-krát, okrem pravidelných stredajších rokovaní viackrát aj mimoriadne pri schvaľovaní pandemických opatrení. Dnes však riadne zasadnutie zrušili, hovorkyňa ministerstva vnútra Refresheru potvrdila, že ho presunuli na zajtra. 

8-dňová pauza v čase rekordných čísel

Naposledy ministri a premiér rokovali ešte počas uplynulej stredy 3. marca, keď však záverom spoločného stretnutia najvyšších predstaviteľov koaličných strán bolo len oznámenie postupu pri urovnávaní sporov v rámci koalície. Následne sa Richard Sulík a Veronika Remišová stretli s prezidentkou, s ktorou sa rozprávali o rekonštrukcii vlády. 

Na Slovensku zomiera v zlej pandemickej situácii približne 100 ľudí denne, vláda napriek tomu rokovanie z neznámych dôvodov posunula a zasadať bude až po ôsmich dňoch. Slovenské nemocnice sú navyše už niekoľko týždňov na hrane kapacít s počtom hospitalizovaných okolo 4-tisíc. Situácia sa zhoršuje aj podľa COVID automatu.

Medzičasom na Slovensku potvrdili prvé prípady juhoafrickej mutácie, ktorá je nákazlivejšia a dokáže efektívnejšie unikať imunitnému systému. Na stole je preto riešenie dôležitých tém, ktoré sa týkajú sprísňovania opatrení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia