Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. marca 2021, 6:20
Čas čítania 1:13
Adam Novosad

Zomri vtipne ukazuje vláde, ako prerobiť očkovací formulár. Sputnik nie je pre bratislavskú kaviareň, len pre zvyšok Slovenska

NEWS OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Očkovací formulár vyvolal vlnu kritiky, tak Zomri ukazuje, ako by ho bolo dobré pozmeniť.

Ministerstvo zdravotníctva na čele s Marekom Krajčím si vyslúžilo ostrú kritiku za spôsob, akým cez víkend pribúdali nové termíny na očkovanie. Vláda síce zrušila očkovanie pracovníkov v službách, ale vakcíny AstraZeneca ponúkla seniorom od 60 do 70 rokov, zatiaľ čo pre seniorov nad 70 rokov pribudli termíny očkovania vakcínou od spoločnosti Pfizer.

Očkovacie kapacity sa však začali napĺňať v sobotu večer, pričom pribúdali až do skorých ranných hodín. Bežný senior by bez pomoci svojej rodiny len ťažko mohol zaregistrovať samého seba, pretože rovnako ako vakcíny, aj konkrétne miesta na očkovanie pribúdali bez logickej postupnosti z rôznych častí Slovenska. 

Odporúčané
Cez týždeň pribudne zhruba 70 000 termínov na očkovanie vakcínami od spoločností Pfizer a AstraZeneca Cez týždeň pribudne zhruba 70 000 termínov na očkovanie vakcínami od spoločností Pfizer a AstraZeneca 7. marca 2021, 18:04

Na sociálnych sieťach ľudia vláde nadávali, že sa zahráva so životmi najstarších a najzraniteľnejších obyvateľov, ktorí by mali byť zaočkovaní čo najskôr. V reakcii na spôsob registrácie na očkovanie sa verejnosť zhodla na tom, že formulár by mal záujemcovi poskytnúť možnosť vložiť do systému svoje údaje.

Na základe postupného uvoľňovania kapacít by mal potom systém registrácie selektovať a ľudí automaticky vyzývať na očkovanie bez potupného súboja o miesta ako počas uplynulého víkendu. Zakladateľ portálov Azet.sk či Pokec.sk Milan Dubec preto premiérovi Igorovi Matovičovi ponúkol, že mu so svojím tímom vytvoria presne takýto nový očkovací formulár.

Satirická facebooková stránka Zomri však prispela do diskusie vtipným videom, ktoré vytvoril Dio. V ňom prešiel formulár menšou transformáciou, pomocou ktorej si ľudia na základe trvalého bydliska môžu vybrať, či si ako bratislavská kaviareň nechajú pichnúť Pfizer, Modernu či AstraZenecu alebo ako zvyšok Slovenska ruský Sputnik alebo čínsky Sinovac. Samozrejme, v realite takto formulár vyzerať nebude, ale po začiatku očkovania Sputnikom by malo byť možné si medzi vakcínami vyberať na báze dobrovoľnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia