Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2021, 17:34
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Plošnému testovaniu veria najmä voliči OĽaNO, ukázal prieskum. Mnohí Slováci považujú negatívny test za priepustku na slobodu

NEWS IGOR MATOVIČ OĽANO
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry Focus pre Denník N ukázal, ako sa obyvatelia Slovenska stavajú k plošnému testovaniu, ktoré v istej forme prebieha už niekoľko týždňov.

Efektu plošného testovania na Slovensku v súčasnosti najviac veria voliči OĽaNO. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre Denník N.

Ktorí voliči sú najposlušnejší?

Kým približne 60 % voličov Matovičovho hnutia verí pravidelnému pretestovaniu antigénovými testami, zvyšní voliči koaličných strán sú skôr skeptickí. Viac ako polovica voličov Za ľudí, SaS a Sme rodina je proti plošnému testovaniu. Najväčšími odporcami sú voliči opozície. 

Z prieskumu zároveň vyplynulo, že takmer 3/4 obyvateľov Slovenska si myslia, že plošné testovania pomáha len málo alebo vôbec.

Na Slovensku máme istú formu plošného skríningu už niekoľko týždňov v rámci COVID automatu. 7-dňový test musí mať každý na cestu do práce v čiernom okrese, v lepších okresoch je to 14- alebo 21-dňový test. 7-dňový test potrebuje každý, kto chce navštíviť banku alebo poštu aj v lepších regiónoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia