Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 19:07
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

VIDEO: Mal som psiu povinnosť urobiť všetko pre záchranu životov, hovorí Igor Matovič o Sputniku

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Koaličným kolegom znovu posiela odkazy cez Facebook.

Igor Matovič na dnešné výroky Veroniky Remišovej a Richarda Sulíka o rekonštrukcii vlády reaguje opäť na Facebooku. V najnovšom videu vraví, že rozumie, že ich rozhodnutie nakúpiť Sputnik V a zorganizovať tlačovku na košickom letisku nahnevalo, ale vraj majú odložiť politikárčenie bokom.

Psia povinnosť chrániť ľudí

„Som presvedčený o tom, že ako predseda vlády som mal psiu povinnosť urobiť všetko pre to, aby sme urobili maximum pre záchranu životov a zdravia ľudí na Slovensku. Podaril sa nám malý veľký zázrak. Dva milióny vakcín zachránia tisícky ľudí a bol by som rád, aby ste mi v tom pomohli,“ odkazuje svojim koaličným kolegom Remišovej a Sulíkovi vo videu premiér. Prosí ich, aby odložili politikárčenie bokom a aby nevyužívali ruské vakcíny ako zámienku na rozpad vlády, po ktorej podľa jeho slov ľudia túžili.

V súvislosti s vedením vlády aj reakciou na pandémiu už od včera koaličné strany rokujú o možnom odchode z koalície alebo o rekonštrukcii vlády. Koaličnú krízu naplno spustila kúpa vakcín Sputnik V. SaS a Za ľudí o tom najskôr rokovali samostatne, neskôr sa stretli spoločne a hovorili už aj s prezidentkou.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Zuzana Čaputová po stretnutí s Veronikou Remišovou a Richardom Sulíkom povedala, že ju pozitívne prekvapilo, že sa títo dvaja koaliční partneri do veľkej miery zhodujú. Dúfa v zhodu v celej koalícii. Viac sme sa na tlačovke nedozvedeli, očakávame brífing po skončení rokovania koalície. Sulík na dnešnom brífingu povedal, že nechcú predčasné voľby, ale rekonštrukciu vlády podobne, ako keď Fica nahradil Pellegrini.

Aktuálne informácie o kríze v koalícii nájdeš v tomto článku:

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Kollár, Sulík aj Remišová sú pripravení vymeniť premiéra Matoviča. Na výsledok budeme čakať 7 dní KOALIČNÁ KRÍZA: Kollár, Sulík aj Remišová sú pripravení vymeniť premiéra Matoviča. Na výsledok budeme čakať 7 dní 3. marca 2021, 11:14

Domov
Zdieľať
Diskusia