Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 18:53
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Sulík, ktorý tu spôsobil peklo s tisíckami mŕtvych, nemá morálne právo kritizovať, tvrdí Matovič. Krajčího nevymení

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Krajčí bojoval za životy a zdravie, Sulík bojoval za otvorené bary a reštaurácie, povedal premiér.

Predseda vlády Igor Matovič dnes na tlačovej besede reagoval na vyjadrenie Richarda Sulíka o tom, že je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva. „Opýtal som sa Sulíka, či to je zlý vtip. Človek, ktorý tu spôsobil to peklo s tisíckami mŕtvych, chce byť zrazu ministrom zdravotníctva. Akoby sme robili z capa záhradnika,“ uviedol premiér.

Richard Sulík mu prevzatie rezortu navrhol na stretnutí štyroch koaličných lídrov. Matovič tvrdí, že to považuje za drzosť. „Sulík nemá morálne právo kritizovať a považujem jeho návrh za drzosť. Históriu už neprepíše“ povedal.

Odporúčané
Sulík obvinil z obetí Igora Matoviča a Mareka Krajčího, opatrenia označil za absurdné Sulík obvinil z obetí Igora Matoviča a Mareka Krajčího, opatrenia označil za absurdné 24. februára 2021, 13:11

Krajčího nevymení

O výmene ministra zdravotníctva Mareka Krajčího vraj neuvažuje. Premiér mal lídrovi SaS navrhnúť výmenu rezortu zdravotníctva za rezort hospodárstva. „Po tom od toho zrazu upustil,“ povedal Matovič. S Marekom Krajčím je vraj premiér spokojný.

„Krajčí bojoval za životy a zdravie, Sulík bojoval za otvorené bary, reštaurácie a obchody na Vianoce,“ dodal predseda vlády. Na súčasnej situácii vraj nesú vinu viacerí vrátane neho aj ministra hospodárstva, no u Krajčího vidí najmenší podiel.

Matovič tiež povedal, že lockdown ani covid automat nefungujú, pretože ľudia kašlú na opatrenia a obchádzajú pravidlá. Vládna koalícia však podľa Matoviča bude pokračovať a s takýmito „detinskými“ výrokmi Richarda Sulíka sa vraj premiér podľa vlastných slov naučí žiť. 

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia