Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 13:11
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Sulík obvinil z obetí Igora Matoviča a Mareka Krajčího, opatrenia označil za absurdné

NEWS
Uložiť Uložené

Richard Sulík po zasadnutí vlády otvorene kritizoval koaličných partnerov, najmä Mareka Krajčího, ktorý by mal podľa neho odstúpiť, pretože je spoluvinný za tisícky obetí koronavírusu.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí je podľa Richarda Sulíka do veľkej miery zodpovedný za tisícky obetí koronavírusu na Slovensku. Krajčí podľa neho spravil množstvo manažérskych chýb. „Marek nemá na to, aby viedol to ministerstvo, nehrajme sa na slepú babu,“ povedal Sulík s tým, že za zvyšok obetí podľa neho môže Igor Matovič. 

Richard Sulík kritizoval aj opatrenia, ktoré vláda zaviedla, niektoré z nich označil za absurdné. Predseda strany Sloboda a Solidarita navrhol, že sa sám stane ministrom zdravotníctva a bude sa zároveň starať aj o rezort hospodárstva, ktorý by mal formálne viesť jeho štátny tajomník. 

Odporúčané
Sulík: Som ochotný stať sa ministrom zdravotníctva Sulík: Som ochotný stať sa ministrom zdravotníctva 24. februára 2021, 12:51

„Strávil som tam rok svojho života, rezort funguje, nebudem púšťať z rúk ministerstvo, kde je zabehnutý tím,“ povedal s tým, že rezort zdravotníctva nie je žiadna výhra, práve naopak „guľa na nohe“. Sulík tvrdí, že by bol ochotný „obetovať sa“.

Minister hospodárstva tiež povedal, že nemieni odteraz preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie koronavírusu na Slovensku.

Sulík tvrdí, že predseda vlády Igor Matovič odmietol jeho ponuku viesť rezort zdravotníctva aj napriek tomu, že má vraj Sulík pripravený tím odborníkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia