Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 12:51
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Sulík: Som ochotný stať sa ministrom zdravotníctva

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík vyhlásil, že aj naďalej vidí dôvody na to, aby minister Krajčí odstúpil. Sám je vraj pripravený sa stať šéfom rezortu zdravotníctva.

Predseda SaS po rokovaní vlády vyhlásil, že je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva. Reagoval tak na vyjadrenia terajšieho šéfa rezortu, ktorý včera pred médiámi povedal, že nevidí dôvod na demisiu a nechce „utekať z boja“ s pandémiou. 

„Marek nemá na to, aby viedol to ministerstvo, nehrajme sa na slepú babu,“ dodal Sulík s tým, že Krajčí preberá zodpovednosť za veľkú časť obetí. Za zvyšok podľa Sulíka môže Matovič.

Návrh, že by Sulík prevezal riadenie rezortu zdravotníctva vraj už Igor Matovič odmietol. „Premiér to odmietol,“ povedal Sulík s tým, že navrhoval, že si na rezort zdravotníctva vezme aj tím odborníkov. Ministerstvo hospodárstva by podľa neho mohol viesť štátny tajomník Ján Oravec. 

„Som súčasťou vlády, ktorá robí zlé rozhodnutia, ale som ochotný to zmeniť,“ povedal Richard Sulík. Dodal tiež, že nie je ďalej ochotný preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie na Slovensku, pretože ponúkol riešenie. Tvrdí, že je hanba, že je Slovensko najhoršie v počte hospitalizovaných na svete. 

Šéf rezortu hospodástva taktiež dodal, že niektoré opatrenia považuje absurdné. 

Odporúčané
Matúš Vallo: Ak chcú Slováci žijúci v Bratislave kritizovať mesto, nech splnia jedinú vec (Videorozhovor) Matúš Vallo: Ak chcú Slováci žijúci v Bratislave kritizovať mesto, nech splnia jedinú vec (Videorozhovor) 23. februára 2021, 16:27
Domov
Zdieľať
Diskusia