Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 12:03
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Pred výkonom Mareka Krajčího sa treba skloniť, vyhlásil minister Mičovský. Vraj robí všetko pre ochranu zdravia a životov

NEWS MAREK KRAJČÍ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výzvu na odstúpenie Marekovi Krajčímu adresovala trojica bývalých ministrov zdravotníctva.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí čelí vlne kritiky za zvládanie pandémie. Nepomohla mu ani štatistika, podľa ktorej Slovensko aktuálne dosahuje najvyššiu úmrtnosť (podľa prepočtu na 1m obyvateľov) na koronavírus z celého sveta. Snahy o odvolanie ministra tak načrtlo viacero politikov, medzi ktorými prevažujú zástupcovia opozície.

Krajčího na odchod vyzvali traja bývalí ministri zdravotníctva. Richard Raší, Tomáš Drucker aj Andrea Kalavská v ňom nevidia osobu, ktorá zvláda zodpovednosť za vedenie rezortu, a tak by podľa nich mal prenechať svoju stoličku schopnejšiemu manažérovi.

Kriticky sa ku Krajčímu a jeho vedeniu rezortu zdravotníctva stavajú aj niektorí politici vládnej koalície napríklad Jana Cigániková (SaS) či Tomáš Valášek zo Za ľudí. Ten najnovšie vyhlásil, že trvá na vyvodení zodpovednosti a chce aby, jeho stranícka šéfka Veronika Remišová tlačila na odvolanie Krajčího. Naopak, viacerí koaliční ministri či poslanci sa svojho kolegu Krajčího zastali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia