Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. februára 2021, 11:24
Čas čítania 0:56
Tímea Krauszová

Vyšetrovanie smrti učiteľky Violy Macákovej je na konci, znalec vylúčil sexuálne násilie aj bitku

NEWS
Uložiť Uložené

Prípad vyšetrovali viac ako rok.

Po viac ako roku sa vyšetrovanie smrti učiteľky Violy Macákovej blíži ku koncu. Zomrela v novembri 2019 za nejasných okolností v bratislavskom prístave. Pôvodné správy hovorili o možnom znásilnení a bitke, no tieto dohady znalec vylúčil. Podľa denníka SME sa do konca februára vyšetrovanie zrejme uzavrie a dostaneme odpoveď na otázku, čo sa vlastne stalo.

Čakalo sa na znalecký posudok

Keď Violu objavili, na mieste chýbal jej kabát, kabelka aj doklady. Zomrela po príchode záchranárov. Odborníci skúmali jej oblečenie, odobrali vzorky a analyzovali DNA. Celé vyšetrovanie trvalo tak dlho najmä pre nejednoznačný prvý znalecký posudok. Vyšetrovateľ požiadal o druhý, ktorý dokončil znalec v novembri 2020.

Odporúčané
Nové zistenia v prípade Violy, ktorú našli mŕtvu v bratislavskom prístave: Toto našli v histórii jej prehliadača Nové zistenia v prípade Violy, ktorú našli mŕtvu v bratislavskom prístave: Toto našli v histórii jej prehliadača 27. mája 2020, 18:31

Podľa neho smrť Macákovej spôsobila tuková embólia, informuje ďalej SME. Ide o upchatie cievy zrazeninou tuku, ktoré zapríčiní zástavu srdca. Zvyčajne k embólii dochádza po zranení či nárazoch, nateraz nevieme, ako sa mohla žena zraniť. Polícia pracuje najmä s možnosťou, že nešťastne spadla a záchranári k nej neprišli včas.

Domov
Zdieľať
Diskusia